Cine e firma de la care ar fi primit șpagă fostul ministru PSD al Sănătății, Sorina Pintea

Cine e firma de la care ar fi primit șpagă fostul ministru PSD al Sănătății, Sorina Pintea

Hospital Technical Solutions din București este firma de la reprezentanții căreia ar fi primit mită managerul Spitalului din Baia Mare, Sorina Pintea, 10.000 de euro și 120.000 lei, potrivit SICAP (portalul guvernamental de transparență în achiziții publice), scrie G4Media .

Sumele reprezentau un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, potrivit DNA.

Potrivit SICAP, pe 12 februarie 2019, spitalul din Baia Mare a încheiat un contract în valoare de aproape 2,3 milioane de lei, adică aproape 500.000 de euro, pentru “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”. Contractul a fost atribuit prin selecție de oferte, fără licitație deschisă.

Firma cu care s-a semnat contractul este Hospital Technical Solutions din București. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma este deținută de Gheorghe Aurel Dobrescu, Costin Dumitru, Daniela-Anca Neagoe și Gheorghe Tîmpu. Până la data de 31 decembrie 2019, printre acționari s-a numărat și Constantin Moise, care a doua zi, pe 1 ianuarie 2020, a fost înlocuit și din calitatea de administrator al firmei cu Valentin Schnaider.

În SICAP, numai în ultimul an, firma Hospital Technical Solutions din București figurează cu mai multe contracte cu spitale publice din țară. De exemplu, la data de 3 februarie 2020, a încheiat un contract de peste 15 milioane de lei, adică peste 3 milioane de euro, cu spitalul din Lupeni pentru modernizarea corpului vechi de clădire.

La rândul lui, Spitalul Județean de Urgență ”Constantin Opriș” din Baia Mare, condus de Sorina Pintea, are încheiate zeci de contracte de achiziții publice pentru medicamente, consumabile și aparatură medicală.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu