Cine era Nahel, adolescentul de 17 ani ucis de polițiștii francezi. Fusese reținut de 12 ori

Cine era Nahel, adolescentul de 17 ani ucis de polițiștii francezi. Fusese reținut de 12 ori

Adolescentul ucis la Nanterre avea cazier judiciar, potrivit Le Figaro.fr: rezistență la arestare, conducere fără permis, deținere de droguri sunt doar câteva dintre acuzațiile aduse lui Nahel anterior incidentului în care a murit.

FOTO Profimedia

Adolescentul de 17 ani ucis în timpul unui control în trafic la Nanterre avusese probleme cu legea. Tânărul fusese arestat de 12 ori pentru diverse infracțiuni, potrivit surselor Le Figaro.

Cazierul judiciar al lui Nahel face referire la 12 infracțiuni. Băiatul era înregistrat inclusiv cu patru refuzuri de a se supune ordinelor.

Unele dintre aceste acuzații aduse au fost respinse, însă una dintre situații a dus la luarea unei măsuri educative de către un judecător al tribunalului pentru minori, potrivit Europe 1 .

Cel mai recent refuz de a se conforma al lui Nahel (al patrulea, înainte de tragedie) a fost pe 24 iunie. Adolescentul urma să se prezinte în fața tribunalului pentru minori în septembrie.

Deținere de droguri și manipulare de bunuri furate

Nahel avusese probleme cu poliția și pentru conducere fără permis, conducere fără asigurare și folosirea unui număr fals de înmatriculare.

În plus, fusese arestat de două ori pentru consum și posesie de droguri și pentru manipulare de bunuri furate.

„Nu a fost niciodată condamnat, nu are cazier judiciar", declarase miercuri, la France Info, avocata familiei lui Nahel.

Într-o înregistrare video care circulă pe rețelele de socializare se vede cum unul dintre cei doi polițiști care l-au oprit în trafic l-a amenințat pe băiat cu o armă, apoi a tras în el când mașina a pornit din nou.

Valuri de furie

Amintim că cel puțin 150 de persoane au fost arestate în Franța în a doua noapte de proteste după împușcarea mortală a adolescentului 17 ani de către poliție, în timpul unui control în trafic.

Primării, școli și secții de poliție au fost incendiate sau atacate în regiunea Parisului și în alte orașe. Președintele Emmanuel Macron a declarat că revoltele sunt "nejustificate". El a organizat o ședință de criză a cabinetului, scrie BBC .

Clipurile distribuite pe rețelele de socializare au arătat mașini incendiate și magazine percheziționate, miercuri, în regiunea Parisului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?