Cine era ultima excursionistă dispărută după erupția vulcanului indonezian Marapi. A fost găsită moartă VIDEO

Cine era ultima excursionistă dispărută după erupția vulcanului indonezian Marapi. A fost găsită moartă VIDEO

Trupul neînsuflețit al unei femei a fost descoperit la patru zile după erupția vulcanului Marapi, din vestul Indoneziei. Este vorba despre ultima excursionistă care fusese dată dispărută. Bilanțul actualizat al tragicului eveniment se ridică acum la 23 de morți, potrivit autorităților.

Echipaj de salvare, Indonezia FOTO Twitter/ X

Autoritățile au raportat că echipa comună de căutare și salvare a găsit corpul victimei , identificată ca fiind o femeie pe nume Siska.

„Echipa comună de căutare şi salvare a descoperit o victimă a erupţiei Muntelui Marapi, care este în prezent evacuată”, a declarat miercuri seara Abdul Malik, şeful Agenţiei locale de căutare şi salvare din Padang.

Suharyono, șeful poliției din Sumatra de Vest, își exprimase deja temerea, cu o zi în urmă, cum că ultima persoană căutată nu va mai fi găsită în viață: „Ne temem că au murit 23 de persoane. Ne-am rugat ca toate să poată fi salvate, dar n-am putut face nimic, Dumnezeu și natura au decis altfel.”

Posibilitatea întreruperii căutărilor

Dintre cei 75 de excursioniști înregistrați, 52 au fost salvați până în prezent, iar operațiunile de căutare continuă . Există însă suspiciuni cu privire la posibili excursioniști neînregistrați, denumiți „excursioniști ilegali” de către Suharyono.

Se discută posibilitatea întreruperii căutărilor, programate inițial pentru șapte zile, în timp ce un reprezentant al agenției Basarnas subliniază dificultățile actuale generate de condițiile meteorologice nefavorabile și cenușa vulcanică.

Cu cea mai recentă erupție înregistrată miercuri, operațiunile de salvare au fost îngreunate, iar câteva sute de salvatori rămân mobilizați în zonă. Persoanele decedate au suferit arsuri grave, iar identificarea lor se va face pe baza amprentelor dentare sau a celor digitale.

Marapi, cel mai activ vulcan din zonă

Erupția vulcanului Marapi, cel mai activ din insula Sumatra, a generat o coloană de cenușă cu o altitudine de 3.000 de metri.

Vulcanul Marapi FOTO Shutterstock

Vulcanul Marapi FOTO Shutterstock

În ciuda avertismentelor anterioare, unii excursioniști, inclusiv doi ofițeri de poliție neîn serviciu, au ales să exploreze zona, iar unul dintre ei este în continuare dispărut.

Şeful agenţiei de vulcanologie din Indonezia, Hendra Gunawan, a sugerat că responsabilitatea ar putea aparține excursioniștilor care s-au apropiat prea mult de crater.

Marapi era sub alertă de nivelul doi încă din 2011, iar o zonă de excludere fusese stabilită în jurul craterului. Indonezia, aflată pe „Cercul de Foc” al Pacificului, continuă să fie afectată de activitate vulcanică și seismică semnificativă, având în prezent aproape 130 de vulcani activi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat