Cine erau românii care au murit la granița dintre Canada și SUA: „Era singura cale să înceapă o viață nouă"

Cine erau românii care au murit la granița dintre Canada și SUA: „Era singura cale să înceapă o viață nouă"

Autoritățile canadiene au stabilit identitatea celor patru români morți care au încercat să traverseze în mod fraudulos granița dintre Canada și SUA. Aceștia erau din Craiova și erau stabiliți de patru ani în orașul canadian Toronto, în zona Scarborough.

Românii au încercat să treacă ilegal granița dintre Canada și SUA. Foto: Profimedia

Românii voiau să ajungă neapărat în SUA fiindcă în ziua în care au încercat să treacă frontiera cu ambarcațiunea urmau să fie deportați . Aceștia ar mai fi încercat de două ori să intre ilegal în SUA, pe jos sau cu trenul.

Familia Iordache muncea la o firmă de vopsele și avea doi copii care erau născuți în Canada , un băiat de un an și o fetiță, în vârstă de circa trei ani. Cei patru au fost găsiți morți pe râul St. Lawrence. Amicii acestora susțin că voiau să părăsească cât mai repede țara.

În plus, se pare că românii au aplicat pentru o cerere de azil, însă aceasta a fost respinsă.

A încercat, a plătit avocat ca să-i scoată acea deportare. N-a mai avut timp, pentru că deja deportarea trebuia să fie în 31, când a încercat să treacă în America", a declarat un prieten al familiei.

A epuizat toate apelurile posibile pentru a garanta soţiei lui că obţine azilul, s-a panicat la gândul că va fi refuzat din nou, că este posibil să fie refuzat şi atunci probabil a văzut ca singură cale să intre în Statele Unite alături de familia sa şi să înceapă o nouă viaţă", a afirmat avocatul Stephanew Duval.

„Fratele lui este în America şi părinţii lui sunt în Franţa. I-au găsit telefonul şi au văzut ultimele conversaţii cu fratele dânsului", a adăugat un alt amic al acestora.

Conform Observator , în ziua în care a avut loc nenorocirea aceștia ar fi plătit suma de 3.000 de dolari unei persoane din Montreal pentru a-i ajuta să treacă râul în siguranță. O furtună ar fi lovit barca de o stâncă sau o bucată de gheață .

Potrivit autorităților canadiene, barca ar fi fost mult prea mică pentru a transporta 8-9 persoane. Proprietarul bărcii, un bărbat de 30 de ani, este de negăsit.

„Gândurile noastre se îndreaptă spre familiile celor care şi-au pierdut viaţa. Este o situaţie sfâşietoare, gândindu-ne în special la copilul foarte mic care se afla cu ei. Trebuie să înţelegem ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat şi să facem tot posibilul să prevenim ca asta să se întâmple din nou", a afirmat premierul canadian Justin Trudeau.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...