Cine este autorul atacului cu cuţit de miercuri, din Germania

Cine este autorul atacului cu cuţit de miercuri, din Germania

Atacatorul care a înjunghiat mortal miercuri două persoane şi a rănit şapte într-un tren regional în nordul Germaniei a fost identificat ca fiind un palestinian în vârstă de 33 de ani, sosit în Germania ca refugiat în 2014.

O fată în vârstă de 16 ani şi un tânăr de 19 ani au fost ucişi în atacul comis într-un tren care circula între oraşele Kiel şi Hamburg, alte şapte persoane fiind rănite, unele în stare gravă.

Atacatorul, prezentat ca Ibrahim A., a fost imobilizat de martori şi ulterior arestat de poliţie. El a sosit în Germania în 2014 şi a beneficiat în anii următori de ajutorul pentru solicitanţii de azil. A mai fost arestat şi în ianuarie anul trecut după ce a rănit grav tot într-un atac cu cuţit o persoană care stătea la coadă la o cantină destinată persoanelor fără adăpost şi are de asemenea alte antecedente penale, printre care agresiune fizică, furt şi hărţuire sexuală.

Dar "nu există niciun indiciu de context terorist", a declarat joi pentru AFP purtătorul de cuvânt al Parchetului din oraşul german Itzehoe. "Celelalte elemente ale contextului şi desfăşurarea faptelor fac obiectul unei anchete", a adăugat acesta.

Atacatorul, despre care poliţia germană afirmă că suferă de tulburări psihice, va fi prezentat joi după-amiază unui judecător.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990