Cine este avocatul Sebastian Rădulețu, ales judecător la CEDO în locul Iuliei Moțoc. De când profesează

Cine este avocatul Sebastian Rădulețu, ales judecător la CEDO în locul Iuliei Moțoc. De când profesează

Profesorul si avocatul Sebastian Rădulețu a fost ales astăzi judecător la CEDO la finalul mandatului Iuliei Moțoc. Anunțul a fost făcut chiar de aceasta pe pagina sa de socializare.

"Felicitări colegului meu, profesorul si avocatul Sebastian Rădulețu care a fost ales azi judecător la CEDO, la finalul mandatului meu. Primul român diplomat la Oxford, judecător internațional.

Sunt sigură că își va îndeplini mandatul cu profesionalismul și excelența pe care le-a dovedit și până acum!", a scris Iulia Moțoc, pe pagina sa de socializare.

Sebastian Rădulețu, ales judecător la CEDO FOTO sebastianraduletu.ro

Rădulețu, în vârstă de 47 de ani, născut la Cluj Napoca, este căsătorit și are doi copii. Este avocat din 1998 și partener în cadrul SCA Rădulețu și Gherghe, Baroul Dolj. În calitate de avocat a reprezentat reclamanți în fața Curții Europene a Drepturilor Omului în mai multe cauze, unele dintre ele relevante pentru jurisprudența Curții cu privire la România.

Este avocat cu dreptul de a pleda în fața Curții Penale Internaționale (ICC List of Counsel) din 2018. De asemenea, este profesor universitar doctor (din 2015), la Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova, titular al disciplinelor „Drept Penal General” și „Libertăți fundamentale”.

Conduce doctorate în Drept, domeniul Drepturile Omului (certificat de abilitare din 2014) și a fost membru supleant din partea României în cadrul Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția) (mai – octombrie 2022), se arată pe site-ul profesionisti.juriridice.ro

A absolvit Dreptul la Craiova, s-a specializat în străinătate

Este membru al mai multor organizații profesionale: European Criminal Bar Association (ECBA)International Criminal Court Bar Association (ICCBA)European Criminal Law Academic Network (ECLAN)– Farthing scholar și ulterior Retained Lecturer la Pembroke College, Universitatea Oxford, calitate în care a susținut tutoriale de Drept Penal (Criminal Law). De asemenea, a fost jurist în cadrul grefei Curții Europene a Drepturilor Omului, Strasbourg, în perioada 2001-2002.

A absolvit Facultatea de Drept (1993-1997), Facultatea de Litere și Istorie, specializarea Istorie – Limba Engleză (1994-1998), ambele la Universitatea din Craiova. Tot aici a efectuat și studii doctorale (Diplomă de doctor în drept)-1997-2000. A obținut Diplôme d’Université de Droit des Affaires Franco – Roumain (2000-2001), Universitatea Paris I Panthéon-Sorbonne – Universitatea București. Totodată, a obținut și Diplôme Inter-Universitaire de cycle III « Droits Fondamentaux » (2000-2001) Universitatea Paris X Nanterre – Universitatea din Nantes.

În cadrul studiilor a mai obținut Master of Studies in International Human Rights Law (2012-2014), Universitatea Oxford, Oxford, Marea Britanie. Pentru acest program de studii a primit o bursă integrală de la Clarendon Fund, instituție finanțată de Editura Oxford University Press.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?