Cine este bărbatul care a ucis opt persoane într-un centru al Martorilor lui Iehova din Hamburg

Cine este bărbatul care a ucis opt persoane într-un centru al Martorilor lui Iehova din Hamburg

Autorul atacului armat de la un centru al Martorilor lui Iehova din Hamburg este un bărbat în vârstă de 35 de ani care a frecventat această comunitate religioasă, relatează presa internațională.

Philipp F., atacatorul de la Hamburg FOTO The Mirror

Bărbatul, identificat drept Philipp F., se afla în conflict cu membri ai centrului în care a deschis focul joi seara.

Potrivit autorităților germane, Philipp F. a împușcat fatal opt persoane cu vârste cuprinse între 33 și 60 de ani înainte de a se sinucide. Alte opt persoane au fost rănite, patru dintre ele fiind în stare gravă.

Bilanțul victimelor ar fi fost mai grav dacă forțele de ordine nu ar fi intervenit prompt, întrucât atacatorul dispunea de numeroase muniții.

Poliția precizează că încă nu a determinat mobilul acestui atac armat catalogat drept un „incident izolat”, dar deține informații că agresorul „nu era în relații bune” cu membrii centrului religios în cauză.

Forțe de ordine mobilizate pentru oprirea atacatorului FOTO EPA-EFE

Forțe de ordine mobilizate pentru oprirea atacatorului FOTO EPA-EFE

Bărbatul nu avea antecedente penale. Totuși, poliția a primit în ianuarie o scrisoare anonimă în care era înștiințată că Philipp F. ar putea suferi de „o boală mintală”. Însă această informație nu fusese confirmată, întrucât bărbatul refuzase un consult de specialitate.

Atacatorul de la Hamburg „nutrea resentimente” față de „membrii congregației religioase, în special față de fostul său angajator”, a explicat un reprezentant al poliției.

Circa 50 de persoane se aflau în clădirea de trei etaje în momentul atacului, joi seara.

O alertă a fost emisă pe aplicaţia federală NINAwarn în jurul orei locale 21.00 (22.00, ora României), prin care locuitorii erau avertizaţi că „unul sau mai mulţi atacatori trag în oameni într-o biserică”. Ulterior, poliția a constatat că atacatorul a acționat singur.

Lara Bauch, o studentă în vârstă de 23 de ani care locuieşte în apropiere, a declarat pentru agenţia de presă DPA că „s-au auzit patru rafale de focuri de armă - mai multe gloanţe au fost trase în fiecare rafală -, cu pauze de 20 de secunde până la un minut”.

Ea spune că a văzut de la fereastra sa o persoană alergând de la parter la primul etaj. „Bărbatul purta haine negre şi se mişca repede”, a mărturisit studenta.

Un bărbat care locuiește în apropiere a surprins imagini din momentul atacului, descris de un ziar german titrează drept o „baie de sânge”.

Agresorul poate fi văzut trăgând în geamurile de la etaj, apoi intrând în clădire și continuând să apese pe trăgaci.

Cancelarul german Olaf Scholz a denunţat vineri un „act brutal de violenţă” şi a transmis că se „gândeşte” la victime şi rudele lor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…