Cine este bărbatul grec care a murit în accidentul de la Pasajul Unirii. A vrut să îi arate soției cum e Crăciunul în România

Cine este bărbatul grec care a murit în accidentul de la Pasajul Unirii. A vrut să îi arate soției cum e Crăciunul în România

Pasagerii au descris scenele de groază care au avut loc după tragicul accident de autocar din București, în urma căruia un bărbat de 55 de ani și-a pierdut viața și alte 23 de persoane au fost rănite.

Accident Pasajul Unirii. FOTO Inquam Photos George Călin

"A fost acea secundă de liniște și apoi țipete de sânge, o fetiță care striga mamă, nu-mi văd ochelarii, oameni care fugeau și se apucau de cap", a descris un pasager, pentru presa elenă.

24 dintre cei 47 de pasageri erau din Larissa, 17 din Salonic și restul din Volos, de unde a pornit autocarul spre România. Se aflau la doar câteva minute distanță de destinația finală pentru vacanța de Crăciun.

"Eram la două locuri în spatele nefericitului pasager, toată lumea din jurul nostru era tratată sau avea răni (...) La un moment dat te gândești că am ajuns în București și gata. Acolo vezi cum acoperișul se prăbușește în fața ta, în fața ta", a adăugat femeia pentru ERT.

Sora bărbatului de 55 de ani care a murit îl contactase pe acesta cu puțin timp înainte de incidentul fatal.

Nefericitul bărbat de 55 de ani lucra de mulți ani la o firmă de construcții din România. La întoarcerea sa în Larissa, a vrut să facă o excursie de Crăciun ca un cadou pentru soția sa, care este acum spitalizată cu răni.

„Am luat legătura cu nora mea vineri la ora 13.10 și mi-a spus: suntem pe cale să ajungem la hotel (...) Am aflat complet întâmplător de la un prieten de-al meu. Nora mea a fost devastată, nu știa de fratele meu. Iar cei de la birou nu ne-au sunat niciodată pentru nimic", spune sora victimei, Vaso Hlopțoiu.

Starea pacienților

Toți cei noi pacienți internați la Spitalul Bagdasar Arseni sunt în stare stabili și conștienți. În cazul acesta nu se preconizează nicio intervenție chirurgicală. Potrivit Agerpres, aceștia au fost vizitați în cursul zilei de vineri de către ambasadorul Greciei la București.

La spitalul Universitar din Capitală mai sunt internați doar pentru persoane, în stare bună, șase pacienți fiind deja externați. O singură persoană se află în stare gravă, femeia este internată la spitalul Floreasca și este intubată. Starea acesteia nu s-a modificat până în momentul de față. Grecii care au fost deja externați vor pleca spre Grecia în cursul zilei de astăzi.

Vă reamintim că un grav accident rutier a avut loc la pasajul Unirii după ce un autocar cu persoane de cetățenie greacă a intrat în pasarelă în timp de circula pe sensul dinspre Tineretului spre Unirii. Din păcate o persoană a decedat.

„Astăzi, 23 decembrie a.c., în jurul orei 13.30, Brigada Rutieră a fost sesizată cu privire la producerea unui accident de circulație la intrare în Pasajul Unirii, sensul de deplasare dinspre Bd. Tineretului către Piața Universității. Din primele date, conducătorul unui autocar a acroșat poarta de gabarit a Pasajului Unirii. În urma evenimentului au fost rănite mai multe persoane. În continuare se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului de circulație. La acest moment, traficul rutier este restricționat în zona producerii accidentului de circulație”, se arată într-un comunicat al ISU.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”