Cine este chirurgul craiovean reținut pentru ucidere din culpă, după ce patru pacienți ar fi murit în urma biopsiilor sale

Cine este chirurgul craiovean reținut pentru ucidere din culpă, după ce patru pacienți ar fi murit în urma biopsiilor sale

Un medic din Craiova a fost reținut 24 de ore pentru ucidere din culpă, după ce patru pacienți ar fi murit în urma biopsiilor sale, se arată într-un comunicat al Serviciului de Investigații Criminale Dolj.

Medicul predă la Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova, conform surselor G4Media. Este vorba de medicul primar chirurgie toracică Alin Dragoș Demetrian, în vârstă de 46 de ani, care a fost reținut luni.

  • ”În fapt, bărbatul, în calitatea sa de medic, în cadrul unei unități medicale din municipiul Craiova, este bănuit că ar fi efectuat patru intervenții chirurgicale, respectiv prelevarea de probe biopsice, ulterior intervenind decesul a doi bărbați de 76 și 77 de ani, din Craiova și Plenița, respectiv două femei, de 64 și 66 de ani, ambele din Târgu Jiu. În urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii a patru infracțiuni de ucidere din culpă, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj”, se mai arată în comunicatul polițiștilor.

Procurorii susțin că medicul ar fi secționat accidental trunchiul brahiocefalic drept al pacientului, provocându-i o hemoragie externă masivă unui pacient care a condus la moartea violentă a acestuia.

UPDATE 16:22 Medicul a fost plasat sub control judiciar timp de 60 de zile:

Comunicatul PCA Craiova

”Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de medicul chirurg DEMETRIAN ALIN-DRAGOŞ, angajat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, cu privire la săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă ca urmare a culpei medicale, prev. de art. 192 alin.(2) Codul Penal, față de care organele de cercetare penală al poliției judiciare din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au dispus la data de 10.04.2023 măsura reținerii pentru 24 de ore.

În mod concret, în urma activității de urmărire penală efectuate de către organele de cercetare penală al poliției judiciare din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, s-a stabilit că la data de 13.09.2019, în calitate de medic operator principal, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, ca urmare a nerespectării măsurilor de prevedere pentru exercitarea profesiei de medic, specialitatea chirurgie toracică, Demetrian Alin-Dragoş a efectuat în mod necorespunzător o mediastinoscopie cervicală anterioară tip Carlens asupra pacientului B.D. în timpul căreia a secţionat accidental trunchiul brahiocefalic drept al pacientului, provocându-i o hemoragie externă masivă care a condus, în dimineaţa zilei de 14.09.2019, la moartea violentă a pacientului, între actul medical efectuat de către inculpat şi decesul pacientului existând legătură de cauzalitate directă necondiționată.

Cu privire la aceeași persoană se fac cercetări în calitate de suspect pentru săvârșirea, în împrejurări asemănătoare, a altor trei infracțiuni de ucidere din culpă ca urmare a culpei medicale, prev. de art. 192 alin.(2) Codul Penal.

Printre obligațiile pe care inculpatul trebuie să le respecte cât se află sub control judiciar se află și aceea de a nu desfășura activitatea de medic chirurg, nici în unitățile medicale publice nici în cele private.

Precizăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de Procedură Penală, care nu înfrâng prezumția de nevinovăție.

Prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...