Cine este clarvăzătoarea italiancă despre care se crede că ar fi fugit în România, după ce a fost prinsă că și-a înșelat adepții

Cine este clarvăzătoarea italiancă despre care se crede că ar fi fugit în România, după ce a fost prinsă că și-a înșelat adepții

Gisella Cardia, pe numele ei adevărat Maria Giuseppa Scarpulla, o clarvăzătoare care pretindea că vorbește cu Maica Domnului este căutată de autoritățile italiene pentru fraudă, iar media din peninsulă susține că aceasta ar putea fi în România, acolo unde soțul ei are rude, informează Rai News.

A fugit, a plecat în vacanță, s-a retras la o mănăstire pentru a se proteja, e în Polonia sau este în România, se zvonește în urma dispariției clarvăzătoarei.

Zvonurile despre dispariția presupusei clarvăzătoare sunt privite diferit de locuitorii orașului Trevignano, (localitatea de pe malul lacului Bracciano, la 50 de kilometri nord de Roma).

Unii o cred orbește în continuare, iar alții o acuză și răsuflă ușurați după dispariție, pentru că venirile și plecările au devenit insuportabile, spun ei, în perioada în care clarvăzătoarea căpătase o faimă chiar internațională.

Maria Giuseppa Scarpulla, alias Gisella Cardia, în vârstă de 53 de ani, este deocamdată dispărută, de la începutul lunii aprilie, împreună cu soțul ei, după o plângere pentru fraudă depusă de un detectiv particular.

Parchetul din Civitavecchia nu a deschis încă în mod oficial un dosar de anchetă, însă se așteaptă depozițiile celor care ar fi donat fonduri asociației. Ceea ce i-a mai rămas femeii este un site internet unde se anunță că întâlnirile sunt momentan suspendate.

Tot aici e relatată povestea statuetei Maicii Domnului, despre care spune că a fost cumpărată la Mejdugorie în 2016, și care lăcrimează apă și sânge și înfăptuiește miracole.

Detectivul particular a anunțat că va depune o nouă plângere, după ce ar fi descoperit că sângele miraculos ar fi cel al unui porc și că foișorul unde au loc întâlnirile este teren public. El ar fi luat probe de pe statuie și le-a trimis unui laborator pentru a afla date despre acesta. Și episcopul din Civita Castellana a inițiat o comisie care să investigheze cazul.

Unii foști adepți ai clarvăzătoarei au declarat pentru Vanity Fair – ediția italiană – că femeia și soțul ei, Gianni, „au retras o sumă mare de bani din bancă, atât din contul personal, cât și din el al asociației”, organizația non-profit „La Madonna di Trevignano Romano”, „au deconectat utilitățile casei închiriate” și „au părăsit Italia cu mașina”. „Probabil că s-au alăturat vărului Gisellei în România”, spun unii.

Alții sunt convinși că femeia de 53 de ani se află fie în Polonia, unde are un mare număr de adepți, fie în Sicilia natală.

Avocata lui Cardia, Anna Orlando, oferă o altă versiune a poveștii: ”Gisella nu a fugit, nu este în străinătate, ci în Italia. Trăiește baricadată de frica de a fi atacată. Nu este cazul, dar chiar dacă ar fi plecat de Paște, ca mulți alți italieni, unde ar fi fost problema?”, a spus avocatul.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...