Cine este Dmitri Utkin, comandantul Wagner aflat în fruntea trupelor care se apropie de Moscova

Cine este Dmitri Utkin, comandantul Wagner aflat în fruntea trupelor care se apropie de Moscova

Consilierul ucrainean Anton Gherașcenko scrie pe Twitter că Prigojin și-ar fi amplasat sediul într-un buncăr din Districtul Militar Sud din Rostov, la o adâncime de 40 de metri și s-ar teme să nu fie eliminat de o lovitură de rachetă Kinjal sau Iskander.

Tot conform acestuia, Prigojin așteaptă ca unitățile partenerului său, Dmitri Utkin, să intre în Moscova și să preia controlul asupra clădirii Ministerului Apărării și a Statului Major.

Cine este Dmitri Utkin, comandantul Wagner aflat în fruntea trupelor care se apropie de Moscova

Misteriosul Dmitri Valerievici Utkin

Fondatorul și comandantul militar al Grupului Wagner este Dmitri Utkin, un fost ofițer rus de informații militare (GRU), al cărui nume de cod era „Wagner”.

De ce tocmai „Wagner”? Pentru că era muzicianul preferat al idolului său, Adolf Hitler.

Apropo de discursurile lui Putin, privitoare la “nazismul” celor aflați la putere în Ucraina. Utkin s-a declarat neonazist și nu îi este rușine, dovadă a tatuajelor de pe piept.

Dmitri Utkin, 51 de ani, este fost locotenent colonel din armata Rusiei, decorat cândva de Putin. Născut în orașul siberian Asbest, Utkin este un veteran al primului și celui de-al doilea război cecen.

Până în 2008 sau 2013, Utkin a fost locotenent-colonel și comandant de brigadă al Forțelor Speciale din Direcția Principală a Statului Major General al unității Forțelor Armate Ruse (detașamentul 700 Independent Spetsnaz al Brigăzii 2 Independente) al Serviciului Principal de Informații din Rusia.

După ce a părăsit armata, a început să lucreze în 2013 pentru Moran Security Group, o companie privată fondată de veterani militari ruși, implicată în misiuni de securitate și antrenament în întreaga lume și specializată în securitate împotriva pirateriei.

Fotografie la Kremlin

În decembrie 2016, Utkin a fost fotografiat împreună cu președintele rus Vladimir Putin la o recepție de la Kremlin oferită în onoarea celor cărora li s-a acordat Ordinul Curajului și titlul de Erou al Federației Ruse (pentru a marca Ziua Eroilor Patriei), alături de Aleksandr Kuznețov , Andrei Bogatov și Andrei Troșev. Kuznețov (indicativ de apel „Ratibor„) se spunea că ar fi comandantul primei companii de recunoaștere și asalt a lui Wagner, Bogatov a fost comandantul celei de-a patra companii de recunoaștere și asalt, iar Troșev a servit ca „director executiv” al companiei.

În prezent, el este acuzat de crime extrajudiciare, inclusiv că ar fi ordonat ca un dezertor sirian să fie torturat până la moarte și execuția să fie filmată, potrivit RFI, care citează The Moscow Times .




Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB