Cine este Dragoș Viorel Țigău, ambasadorul acuzat de rasism. Câte limbi străine vorbește diplomatul care și-a jignit colegii

Cine este Dragoș Viorel Țigău, ambasadorul acuzat de rasism. Câte limbi străine vorbește diplomatul care și-a jignit colegii

Dragoș Viorel Țigău ocupă pentru prima dată funcția de ambasador, însă în urma scandalului de rasism a început deja procedura revocării sale. Are 56 de ani și cunoaște limbile engleză, franceză, spaniolă, germană și maghiară.

Dragoș Viorel Țigău, ambasadorul României în Kenya, a fost revocat FOTO Twitter

Conform Occidentul Românesc , Dragoș Viorel Țigău deține gradul de ministru plenipotențiar, a fost șef la Consulatul României de la Castellon în perioada 2014-2019, a efectuat misiuni la Consulatul României de la Gyula unde a îndeplinit funcția de gerant interimar, și la Ambasada României din Budapesta în calitate de șef de secție politică.

De asemenea, Dragoș Viorel Țigău a îndeplinit rolurile de prim-colaborator și însărcinat de afaceri la Consulatul General al României de la Montreal și la Ambasada României din Ottawa, în perioada 2002-2003, dar și la Ambasada de la Londra.

În cadrul MAE, acesta a lucrat în direcția OSCE, Riscuri Asimetrice și Neproliferare, a fost șef serviciu în Direcția NATO, iar în cadrul Direcției America de Nord a îndeplinit funcția de director-adjunct.

Ambasadorul României în Kenya, rechemat în țară după un derapaj rasist. Ce a putut să spună la o reuniune ONU

Ambasadorul României în Kenya a fost chemat în țară în urma unui scandal diplomatic de amploare. Dragoș Viorel Țigău a afirmat în timpul unei reuniuni la ONU că „grupul african ni s-a alăturat”, după ce a observat o maimuță neagră în apropiere.

Conform informațiilor furnizate de Ministerul Afacerilor Externe a fost declanșată deja procedura de revocare a acestuia din funcție. Măsura vine după un incident petrecut la sfârșitul lunii aprilie, dar de care s-a aflat recent.

În cadrul unor discuții cu grupul de diplomați din Europa de Est în timpul unei reuniuni la ONU, aceasta a afirmat că „grupul african ni s-a alăturat”, după ce a observat o maimuță neagră în apropiere, conform site-ului Kenyan Foreign Policy .

Comentariul, perceput de o parte dintre cei care au participat la întâlnire ca fiind insensibil și lipsit de respect, a determinat grupul african de diplomați să solicite clarificări.

Diplomații africani au subliniat importanța promovării unui climat de respect reciproc, înțelegere și sensibilitate în sfera diplomatică, solicitând măsuri adecvate pentru a aborda incidentele care pot submina relațiile diplomatice și pot perpetua stereotipuri sau părtiniri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

5 „Ar fi primul val al ofensivei”