Cine este femeia pe care au fost ochii tuturor la încoronarea regelui Charles FOTO

Cine este femeia pe care au fost ochii tuturor la încoronarea regelui Charles FOTO

Președinte al Consiliului și parlamentarul din Portsmouth North, Penny Mordaunt, este prima femeie care a prezentat regelui Charles al III-lea Sabia de stat, în timpul încoronării sale la Westminster Abbey.

Sabia a fost prinsă pentru scurt timp la centura de spadă a încoronării regelui și apoi, după o proclamare a arhiepiscopului.

Regele a făcut apoi un pas înainte și a oferit sabia, care a fost apoi pusă pe altar și răscumpărat cu „bani de răscumpărare” de către deputata Mordaunt. Ea a purtat sabia de stat fără teacă pentru tot restul ceremoniei. Sabia de stat simbolizează puterea regală și capacitatea de a decide între bine și rău.

La începutul Încoronării, deputata Mordaunt a purtat Sabia de Stat din secolul al XVII-lea în procesiunea prin Westminster Abbey, arată BBC .

Apreciată pentru forță și calm

Mai multe persoane au accesat rețelele de socializare pentru a lăuda forța fizică și calmu l deputatei Mordaunt. O serie de parlamentari i-au lăudat, de asemenea, comportamentul.

La începutul acestei săptămâni, deputata Mordaunt a declarat pentru BBC Radio Solent că Sabia de Stat este "foarte grea", dar că este "capabilă să se descurce cu ea", bazându-se pe pregătirea sa anterioară ca rezervă a Marinei Regale.

Sâmbătă, utilizatorii rețelelor de socializare au lăudat, de asemenea, ținuta ei, pe care doamna Mordaunt a descris-o ca fiind "modernă", dar cu "o aluzie la trecutul istoric".

Anul trecut, aceeași deputată Mordaunt a fost însărcinată cu anunțarea oficială a morții reginei Elisabeta a II-a.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale