Cine este misterioasa femeie care îl însoțește pe Kim Jong Un în Rusia. Au fost împreună la studii în Elveția

Cine este misterioasa femeie care îl însoțește pe Kim Jong Un în Rusia. Au fost împreună la studii în Elveția

Este a doua cea mai puternică persoană a regimului nord-coreean și face parte din delegația care îl însoțește pe Kim Jong Un în vizita din Rusia. Aceasta poate fi văzută uitându-se peste umărul liderului în timp ce acesta semnează într-o carte de oaspeţi în interiorul centrului spaţial.

Kim Yo-jong îl însoțește pe liderul nord-coreean în Rusia FOTO Profimedia

Mesajul său, scris cu litere coreene înclinate, sună aşa, relatează stirileprotv.ro : „Glorie Rusiei, care a dat naştere primilor cuceritori ai spaţiului, va fi nemuritoare. Kim Jong Un 13 septembrie 2023". Femeia văzută lângă Kim Jong Un este nimeni alta decât Kim Yo Jong, sora sa mai mică.

Prezentată uneori drept succesoare

Kim Yo Jong, în vârstă de 36 de ani, este una dintre cele mai importante figuri politice ale ţării şi un consilier cheie al fratelui său. În 2021 a fost promovată în cel mai important organism decizional al ţării, Comisia pentru Afaceri de Stat (SAC), condusă de fratele ei.

Ea a fost văzută adesea ca o apropiată de fratele său - împreună cu care a fost la studii în Elveţia - mai ales în cursul unor summituri cu fostul preşedinte american Donald Trump şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in.

Rolul politic al lui Kim Yo-jong a făcut, mult timp, obiectul unor speculaţii. Ea este prezentată uneori drept succesoarea fratelui său - ceea ce ar face din ea prima femeia la conducerea acestei ţări conservatoare din punct de vedere social.

Ea s-a făcut remarcată prin declaraţii arţăgoase împotriva Statelor Unite şi Coreei de Sud, înainte de distrugerea de către Phenian a Biroului de legătură, situat de partea nord-coreeană a frontierei, construit şi finanţat de către Seul.

Însă semnificaţia acestor declaraţii a rămas incertă, având în vedere poziţia sa relativ inferioară, de directoare adjunctă a unui departament în cadrul Comitetului Central al Partidului Muncitorilor şi faptul că ea însăşi a precizat, uneori, că se exprima în nume personal.

Summitul dictatorilor. Kim Jong-un a ajuns în Rusia după o călătorie de două zile cu trenul lui blindat

Dictatorul nord coreean a ajuns marți, 12 septembrie, în Rusia cu trenul său blindat și se preconizează ca întâlnirea dintre Kim Jong-Un și Vladimir Putin în condiții drastice de securitate, ținând cont că amândoi sunt paranoici în privința securității personale.

Analiștii cred că Vladimir Putin îl va primi pe Kim Jong-un într-un orășel izolat din Extremul Orient Rus, care găzduiește cosmodromul construit de ruși după destrămarea URSS. Toată planeta urmărește discuțiile dintre liderii rus și nord-coreean, primele față în față în ultimii cinci ani. Putin vrea muniție și armament , pentru că are mare nevoie de ele pe frontul din Ucraina.

Kim Jong-un vrea tehnologie nucleară și spațială , dar și alimente, pentru că nord-coreenii se confruntă cu o criză alimentară profundă. Momentul și locul exact al întâlnirii vor fi confirmate în ultima clipă, tocmai pentru că ambii lideri sunt paranoici în privința securității personale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat