Cine este nepotul "din umbră" al Reginei Elisabeta, noul Conte de Wessex

Cine este nepotul "din umbră" al Reginei Elisabeta, noul Conte de Wessex

James este cel mai mic de vârstă nepot al regretatei Regine Elisabeta, un adolescent de 15 ani extrem de discret.

James, alături de tatăl său, Prințul Edward, și de sora sa, Lady Louise

Fiul cel mic al Prințului Edward și cel mai tânăr dintre cei opt nepoți ai Reginei Elisabeta a II-a era considerat un favorit al Majestății Sale. El și sora lui, Lady Louise Windsor, în vârstă de 19 ani, s-au născut la ani buni după verii lor primari regali – unii cu vârste cuprinse între 32 de ani (Prințesa Eugenie) și 45 de ani (Peter Phillips).

Prințul Edward și James

Prințul Edward și James

Ei bine, odată cu ridicarea în rang a părinților săi, Edward și Sophie, care au devenit Duce și Ducesă de Edinburgh, moștenind titlul regretatului Prinț Philip, și James și-a upgradat statutul regal. Fostul Viconte Severn a devenit, acum, Conte de Wessex, moștenind titlul subsidiar cel mai înalt al tatălui său.

Născut pe 17 decembrie 2007, James Alexander Philip Theo este cel mai mic copil și singurul fiu al Prințului Edward și al 14-lea în linia de succesiune la tronul britanic .

Nu toți nepoții reginei sunt prinți

Fostul titlu al lui James de Viconte Severn este un omagiu adus originilor galeze ale mamei sale, Sophie, cu aluzie la râul Severn. Deși este obișnuit să se atribuie statut princiar și apelativul de Alteță Regală tuturor copiilor unui monarh, Palatul Buckingham a anunțat cu ocazia căsătoriei lui Edward cu Sophie, în 1999, că fiii lor vor avea statutul copiilor de conți.

Noua Ducesă de Edinburgh a declarat pentru Sunday Times, în 2020: Încercăm să-i facem să înțeleagă că este foarte probabil să fie nevoiți să muncească pentru a-și câștiga existența. Prin urmare, am luat decizia de a nu folosi titlurile de ASR. Le au și pot decide să le folosească de la 18 ani în sus, dar este foarte puțin probabil să facă asta.

James locuiește cu părinții săi la casa familiei din Surrey, circa 17 km depărtare de Windsor - convenabil de aproape de Castelul Windsor și de noua casă a Prințului și Prințesei de Wales, Adelaide Cottage.

Deși James nu are multe apariții publice oficiale, el și Louise au participat la primul lor eveniment regal în străinătate în anul 2015, la vârsta de 7, respectiv 11 ani. Atunci, cei doi frații s-au alăturat părinților lor într-o vizită în Africa de Sud. Mai recent, James a fost prezent la multe evenimente de familie, printre care și înmormântarea Reginei Elisabeta de toamna trecută, acolo unde a dat impresia unui tânăr timid și discret, care nu se dă în vânt după blițurile camerelor foto.

Mama lui James, Sophie, a comentat anterior că fiii ei „nu sunt adepți ai rețelelor de socializare”, dar a adăugat că ea consideră că este „important ca ei să înțeleagă această unealtă virtuală”.

Cu siguranță că noul lui statut regal de Conte de Wessex va face din nepotul preferat al Elisabetei o figură tot mai populară printre admiratorii regali, iar prezența lui la evenimentele regale va fi una mult mai bine reflectată.

Foto: Getty images, profimedia

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”