Cine este noul emir al Kuweitului, numit după moartea şeicului Nawaf

Cine este noul emir al Kuweitului, numit după moartea şeicului Nawaf

Prinţul moştenitor al Kuweitului, şeicul Meshal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, în vârstă de 83 de ani, a fost numit sâmbătă, 16 decembrie, recentul emir al ţării, după moartea predecesorului său, şeicul Nawaf, a anunţat televiziunea de stat, citată de AFP, transmite Agerpres.

Şeicul Meshal al-Ahmad al-Sabah . Sursa foto, rețeaua X (fostul Twitter)

Șeicul Meshal este cel de-al 17-lea suveran al țării

Autoritățile din Kuweit au anunţat numirea sa printr-un comunicat public livrat audienței de către televiziunea de stat. El a devenit, astfel, cel de-al 17 suveran al ţării.

"Cabinetul kuweitian îl numeşte pe prinţul moştenitor, Alteţa Sa şeicul Mechaal, emir al statului Kuweit", a anunţat televiziunea.

Predecesorul său şi fratele său vitreg, şeicul Nawaf Al-Ahmad Al-Sabah, a murit sâmbătă la vârsta de 86 de ani, după un mandat de trei ani marcat de conflicte politice succesive în fruntea acestei ţări bogate în petrol din Golf.

În noiembrie, şeicul Nawaf a fost spitalizat "din cauza unei probleme urgente de sănătate", potrivit agenţiei de presă oficiale KUNA, care nu a oferit detalii despre boala sa

Ulterior, el a fost declarat în stare stabilă. Având în vedere vârsta sa, starea de sănătate a şeicului a fost adesea un motiv de îngrijorare în timpul mandatului său.

Şeicul Nawaf a fost numit prinţ moştenitor în 2006 de către fratele său vitreg, şeicul Sabah al-Ahmad Al-Sabah, şi a preluat funcţia de emir după moartea acestuia din urmă, în septembrie 2020, la vârsta de 91 de ani.

Noul emir desemnat al Kuweitului, şeicul Mechaal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, numit prinţ moştenitor în 2020, şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei în domeniul securităţii şi al serviciilor de informaţii. El a deţinut funcţia de ministru de interne şi a avut responsabilităţi în Garda Naţională.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?