Cine este persoana cheie din ancheta asasinatului cu bombă de la Arad. Ar fi avut o relație extraconjugală cu victima

Cine este persoana cheie din ancheta asasinatului cu bombă de la Arad. Ar fi avut o relație extraconjugală cu victima

Bărbatul care a condus TIR-ul în care au fost descoperite ţigări de contrabandă, şi despre care se presupune că ar avea legătură cu asasinarea omului de afaceri din Arad, a fost prins de poliţie. Polițiștii au în vedere și o persoană cheie în anchetă, relatează stirileprotv.ro .

Anchetatorii l-au audiat mai multe ore iar deocamdată, îl suspectează de încălcarea Codului Vamal. La cinci zile de la crimă, procurorii nu au făcut reţineri. Şi directorul executiv al firmei lui Ioan Crişan este considerat o persoană cheie în ancheta.

În secvențele filmate sâmbătă - imediat după ce maşina în care se afla Ioan Crişan a fost fost aruncată în aer - este surprinsă o persoană cheie în ancheta asasinării omului de afaceri: directorul executiv al firmei lui.

Femeia stă pe o bancă, însoţită de câţiva bărbaţi, aproape de locul exploziei. A fost audiată mai multe ore de procurori. De aproape 10 ani ar fi fost foarte apropiată de Crişan şi ştie multe despre afacerile lui. Autoturismul în care a fost ucis bărbatul ar fi fost chiar înregistrat pe numele unei rude de-a ei - spun surse din anchetă.

Dumitru Coarnă, fost președinte FSNPPC: „Era vorba de nişte relaţii extraconjugale, da am înţeles că erau nişte relaţii asumate. Toată lumea ştia. De aceea a fost sigilată locuinţa. A fost cercetată, au fost ridicate anumite probe care ne pot duce la o concluzie.”

Directorul executiv al firmei lui Ioan Crişan se ocupă şi de contabilitatea afacerilor bărbatului - spun surse din ancheta.
În acelaşi timp, este şi consilier local în comuna unde Crişan avea ferma de somn african şi unde îşi ţinea camioanele folosite pentru transport - inclusiv în afara ţării.

Localitatea este situată la graniţa cu Ungaria iar ferma este într-o zonă izolată. În jur are doar terenuri agricole.
Posibilele legături ale lui Crişan cu reţelele de traficanţi sunt verificate în continuare. Camioanele lui ajungeau în ţări din Europa de Est - cel mai des Bulgaria şi Ucraina.

Poliţia a anunţat miercuri că l-a capturat pe şoferul TIR-ului înmatriculat în Gorj - în care au fost descoperite 600 de baxuri de ţigări de contrabandă. Reuşise să fugă, iar anchetatorii vor să afle de la el dacă există o legătură între acel transport şi omul de afaceri asasinat.

Cosmin Andreica, președinte Sindicatul Europol: „Dacă ne uităm la acest atentat, e clar că vorbim de cauze infracţionale care acţionează în zona traficului de persoane, evident a traficului de ţigări, trafic de droguri şi aşa mai departe. Deci dacă aceste fapte ar fi fost dovedite şi nu ar fi permis acestor grupări să se dezvolte atât de mult, probabil nu eram în faţa acestui mesaj transmis de reprezentantul unei grupări infracţionale.”


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia