Cine este persoana din cauza căreia USR nu va vota Guvernul Orban dacă se va regăsi pe lista de miniștri

Cine este persoana din cauza căreia USR nu va vota Guvernul Orban dacă se va regăsi pe lista de miniștri

Președintele USR, Dan Barna a declarat marți seară la Digi24 că printre persoanele vehiculate pentru a fi numite miniștri în Guvernul Orban există una cu probleme de integritate și a avertizat că, dacă aceasta se va regăsi printre titularii de portofolii, partidul pe care îl conduce nu va vota învestirea Cabinetului, scrie G4Media .

Barna a evitat să dea numele respectivului potențial ministru sau portofoliul pentru care este propus, dar mai multe surse din PNL și USR au explicat pentru G4Media.ro că este vorba despre Horațiu Suciu, șeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară din Târgu Mureș, luat în calcul în PNL pentru Ministerul Sănătății.

Ce a declarat Dan Barna la Digi 24:

ÎntrebareE vreun nume pe lista de miniștri cu care nu sunteți de acord?

Dan Barna: A existat. Nu o să dau numele respective, dar a existat la un minister în mod particular, unde erau mai multe nume menționate. La una dintre ele, de fapt la două, am ridicat niște semne de întrebare din cunoștințele pe care le aveau colegii noștri.

Î: Era o problemă de integritate sau altceva?

D. B.: Să-i spunem de integritate, da.

Î: Deci premierul Orban are un nume pe listă care are probleme de integritate din punctul dumneavoastră de vedere? Adică ce? Are dosar penal/ are un conflict de interese? Are o anchetă la ANI? Are afaceri cu statul?

D. B.: Niciuna dintre cele menționate, dar dacă v-aș spune ar fi clar domeniul. Nu mi se pare fair, pentru că mi-am spus că oricum nu crede că va nominaliza persoana respectivă.

Î: Și dac-o nominalizează?

D. B.: Dacă o nominalizează, nu vom vota persoana respectivă. Asta i-am transmis-o explicit premierului.

Î: Adică nu veți vota întreg guvernul.

D. B.: Eu de asta sunt destul de convins că persoana respectivă nu va face parte din guvern. Va fi un subiect delicat dacă va insista cu persoana respectivă. În comisie nu vom vota, că despre asta vorbeam când am spus că nu vom vota persoana respectivă. Am spus că decizia finală va depinde de lista miniștrilor. Nu era doar o figură de stil.

Cel care a atras atenția pentru prima oară asupra faptului că există o persoană cu probleme de moralitate printre numele vehiculate ca potențiali miniștri a fost deputatul USR, Emanuel Ungureanu. El a și indicat și domeniul unde este propusă respectiva persoană: Ministerul Sănătății.

”Eu nu am o informație precisă că unul dintre aceste nume vehiculșate a acceptat nominalizarea. Dar știm sigur despre unul dintre ei că a luat sume foarte mari de banii de la pacienți. Asta știu cu precizie și sunt foarte multe mărturii în acest sens. Sper ca dl Orban să nu ne pună în situația de a aduce acea persoană la audierile din Comisia de sănătate. Eu voi vota la vedere cu bile împotriva Guvernului Orban dacă va pune la sănătate un șpăgar”, a declarat Ungureanu pentru G4Media.ro.

Deputatul USR a făcut și un sondaj pe pagina sa de Facebook în care a pus următoarea întrebare: ”Ați fi de acord să votez un viitor Ministru al Sănătății care ia șpagă?”.

”În comentarii, vă rog să răspundeți și pentru opțiunile 3 și 4: 3. Nu mă deranjează că a luat plicul după… 4. Sunt de acord să fie ministru dacă-și vinde în prealabil Ferari-ul cumpărat din șpagă și donează banii unei fundații caritabile”, a mai scris Ungureanu pe Facebook.

Potrivit surselor G4Media.ro, în sistemul medical medicul Horațiu Suciu are o reputație îndoielnică. Mai mult, au explicat sursele citate, Suciu ar avea în garajul casei din Târgu Mureș un Ferrari Testarossa, un bolid de lux despre care cu greu s-ar putea spune că a fost cumpărat doar din salariul de medic.

Printre numele luate în calcul de liberali pentru portofoliul de la Ministerul Sănătății se mai numără, alături de Horațiu Suciu, și Victor Costache – șeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică la Spitalul European Polisano din Sibiu.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro