Cine este preotul român care a căzut în Marea Tireniană în momentul în care a aruncat crucea de Bobotează VIDEO

Cine este preotul român care a căzut în Marea Tireniană în momentul în care a aruncat crucea de Bobotează VIDEO

Momentul în care un preot român ortodox din Italia aruncă crucea de Bobotează și cade în Marea Tireniană a fost transmis live pe Facebook de mai mulţi enoriaşi din Torvaianica și s-a viralizat rapid. Cu toate acestea, cel care a căzut în apa rece nu este însă un preot oarecare, ci unul dintre cei doi şefi ai Episcopiei Române Ortodoxe a Italiei: Arhiereul-Vicar Atanasie de Bogdania, potrivit G4Media.

În imaginile filmate se poate vedea cum patru preoţi în frunte cu Episcopul Atanasie se urcă pe o scenă improvizată la malul Mării Tireniene. În momentul în care Episcopul Atanasie a vrut să arunce crucea în mare, pentru a fi prinsă de temerari, acesta a alunecat și a căzut peste balustradă, direct în apa rece.

acesta se dezechilibrează şi pică în apă.

Doar că în clipa când a vrut să arunce crucea în mare , pentru a fi prinsă de temerari, preotul însărcinat cu această treabă a alunecat și a căzut peste balustradă, direct în apa rece a mării.

„A căzut popa, bă!”, este reacţia unui credincios prezent la faţa locului. Din fericire, prelatul nu a fost rănit.

Momentul a fost surprins în direct de un român care transmitea evenimentul pe Facebook, stârnind amuzamentul tuturor, dar și comentarii dintre cele mai spumoase.

„S-a botezat popa”, „Circul de la Torvaianica ...!!!”, „Padre Drăgoi a luat apă”, „Și-a spălat păcatele”, „Invenții bisericești... care nu au legătură cu sărbătoarea”, „Așa a vrut Domnul”, „A sărit și popa după cruce”, sunt doar câteva din comentariile de pe Facebook.

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei este organizată la ora actuală în 24 protopopiate numărând în total 280 de parohii, 4 mănăstiri, 2 schituri, 5 paraclise episcopale și 3 centre pastoral misionare. Are 300 de clerici, iar unul din cei doi şefi ai acestora este Atanasie de Bogdania.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!