Cine este Prinţesa Kalina, extravaganta fiică a Regelui Simeon al Bulgariei FOTO

Cine este Prinţesa Kalina, extravaganta fiică a Regelui Simeon al Bulgariei FOTO

Ea este boema Familiei Regale a Bulgariei. Dar chiar e de sânge albastru, a crescut departe de tronul de pe care tatăl ei a fost nevoit să fugă când era copil.

Prinţesa Kalina, fiica Regelui Simeon al Bulgariei

Prinţesa Kalina este singura fiică dintre cei cinci copii ai Regelui Simeon al Bulgariei, care a fost nevoit să trăiască 50 de ani în exil, cu spanioloaica Margarita Gómez-Acebo y Cejuela. Ea și cei patru frați ai săi - Kardam (decedat într-un accident), Cyril, Kubrat și Constantin - s-au născut şi au crescut în Spania, dar nu și-au uitat niciodată rădăcinile bulgărești. Kalina a absolvit un liceu francez și un colegiu englezesc la Madrid, după care a studiat la Academia de Arte din Londra și filologie în Germania. Totodată, este pasionată de călărie, navigaţie şi adoră deşertul, trăind mulţi ani la Rabat, în Maroc.

Iată de ce şi aspectul ei este atât de diferit de cel al prinţeselor clasice . Pe Kalina, care urmează să împlinească 51 de ani, presa a surprins-o deseori fie cu piercing, fie rasă în cap sau cu un machiaj demn mai mult de spectacolele burleşti. Îi place să experimenteze look-uri neobişnuite şi şi-a asumat că este un personaj extravagant.

Victimă a operaţiilor estetice?

Aspectul ei neobişnuit vine şi de la o operaţie suferită la nas, pe care mulţi au pus-o pe seama unei intervenţii estetice nereuşite. În realitate, Prinţesa Kalina a contractat o infecţie în timp ce se afla într-o expediţie pe mare împreună cu soţul său, infecţie care s-a extins şi la baza ochiului, riscând să piardă globul ocular. "Imposibilitatea de a merge la un spital și condițiile de pe mare au făcut ca infecția să progreseze și să se agraveze, afectând o parte a ochiului. A trebuit să o evacuăm de urgență și a fost operată, tot de urgență, dând prioritate eliminării infecției și provocării de leziuni estetice, ceea ce nu era important în acel moment, pentru că vital era să salvăm ochiul și nasul de infecție", a povestit soţul ei pentru "Vanity Fair", punând capăt speculaţiilor cum că Prinţesa Kalina ar fi o victimă a operaţiilor estetice.

Prinţesa Kalina vrea să trăiască în Bulgaria

Deși a crescut în Spania și și-a petrecut mare parte din viață acolo şi în Maroc, Kalina ține foarte mult la originea sa bulgară. În 2002, când s-a căsătorit cu navigatorul Antonio Jose Muñoz-y-Valkarsel, cunoscut sub numele de Kitín Muñoz, numit din 1997 ambasador al bunăvoinței UNESCO, prințesa a făcut nunta în Bulgaria. De asemenea, prințesa și-a dorit ca și copiii ei să se nască în patria tatălui ei. Din acest motiv, fiul ei, Simeon-Hassan, s-a născut la Spitalul Lozenets din Sofia, şi a fost botezat la capela ortodoxă a palatului Tsarska Bistritsa din Borovets, nașii săi fiind Prințesa Irene a Greciei, sora Reginei Sofia, și Mohammed al VI-lea al Marocului. Iniţial, familia a locuit în Rabat, capitala Marocului, unde Kitín Muñoz avea unele afaceri, după care s-a mutat la Tsarska Bistrica, fosta cabană de vânătoare a lui Ferdinand I din munţii Rila.

Prinţesa Kalina, împreună cu soţul şi fiul său la Castelul Vrana din Sofia

Prinţesa Kalina, împreună cu soţul şi fiul său la Castelul Vrana din Sofia

Recent, după ce statul bulgar i-a retrocedat definitiv lui Simeon al II-lea Castelul Vrana , vechea reşedinţă a Familiei Regale bulgare, fiica regelui Bulgariei a spus, pentru revista franceză "Point de Vue" că: "Acesta este sfârșitul a paisprezece ani de nedreptate și suferință pentru familia mea. Trebuie să recunosc că sunt fericit. Aceasta îmi va permite să evidențiez multe dintre proiectele la care am lucrat împreună cu tatăl meu."

FOTO: DNPhotography, Profimedia

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?