Cine este rusoaica măritată cu un român care, în „epoca Dragnea”, devenise cel mai mare furnizor de gaze din România

Cine este rusoaica măritată cu un român care, în „epoca Dragnea”, devenise cel mai mare furnizor de gaze din România

O rusoaică, fostă angajată a Ambasadei Federației Ruse la București, devine director în LukOil.

Apoi dezvoltă un grup de firme în Marea Britanie cu care intră și pe piața românească. În scurt timp, una dintre firme devine cel mai important trader de gaze naturale de la noi, dezvăluie Ziare.com .

Misterioasa rusoaică

Natalia Rybchenko a venit în România în anii '90, chipurile, ca studentă la ASE.

Apoi a lucrat ca personal auxiliar în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse, de unde, în anul 2000, a ajuns direct director al magazinelor cu produse ne-petroliere ale LukOil România.

De fapt, prima încercare de afacere a Nataliei a fost în societatea de comerț cu produse farmaceutice Breydin Farm SRL, patronată de firma bulgărească Start SRL (înființată în anul 1999 și radiată în 2006), unde rusoaica a fost administrator.

Natalia Rybchenko

Natalia Rybchenko

În 2003, Natalia își dă și doctoratul în economie cu teza „Locul și rolul Rusiei în economia mondială contemporană”.

Folosindu-se de poziţia sa din LukOil, Natalia intră, în 2005, în firma Inter Distribution Company (IDC), căpușând LukOil ca unic distribuitor de produse ne-petroliere al magazinelor din cadrul benzinăriilor LukOil.

Natalia a devenit asociat în IDC după ce fondatorul firmei, Damian Spiridon, i-a cesionat părțile sale sociale.

După cum vom vedea, Natalia va prelua, peste câțiva ani, firma Valahia Gaz tot de la Damian Spiridon, acțiune ce îi va consolida poziția pe piața gazelor naturale.

În 2007, IDC este preluată de Ion Chetrar (despre care ziare.com a scris aici ), fratele unuia dintre ginerii lui Nicolae Ciornîi, fost vicepreședinte LukOil.

Rusoaica a plecat tot în 2007 din LukOil, iar în după un an devine director al firmei cipriote AIK Trading Limited.

Dar, începând cu 2013, Natalia Rybchenko își mută afacerile în Marea Britanie unde dezvoltă brandul AIK fondând mai multe firme. A început cu AIK Trading Ltd căreia îi schimbă denumirea în AIK Energy Ltd și apoi în AIK Energy International Ltd.

În 2017, Natalia Rybchenko fondează la Londra AIK Group Ltd, iar Gheorghe Andrei Pădureț devine director al firmei.

AIK Group

Misteriosul român

Gheorghe Andrei Pădureț este un businessman foarte complex. El este președintele Asociației „Camera de Comerț și Industrie România - Marea Britanie” (CCIR-MB) și l-am găsit reprezentând firma Nataliei Rybchenko, AIK Energy Group, la Târgul Comercialal al Statelor Membre OIC (Organizația de Cooperare Islamică) din Dakar, în perioada 13-19 iunie, anul acesta.

Andrei Paduret

Andrei Pădureț

Pădureț este inginer, dar și diplomat. El a fost consul onorific al Republicii Chile la Constanța și a fost implicat în mai multe business-uri din România, Marea Britanie, Tunisia etc.

Andrei Pădureț este căsătorit cu Nadjet Karabernou, cetățean algerian, fost consilier al ambasadorului Algeriei la București (2001-2009) și președinte al Camerei de Comerț și Industrie România-Algeria (entitate care funcționează la aceași adresă cu CCIR-MB, asociația soțului) și mediator în cadrul aceleași misiuni diplomatice.

Nadjet Karabernou

Nadjet Karabernou

Cel mai mare furnizor de gaze

Dar să revenim la rusoaica noastră. Cea mai importantă firmă a Nataliei a fost AIK Energy International Trading care, în 2017, deschide la București AIK Energy Ltd Londra Sucursala București.

După câteva luni de la înființare, firma britanică obține de la ANRE licența de furnizare a gazelor naturale prin sucursala din București.

Unul dintre directorii AIK Energy a fost Dan Popescu, pe care l-am mai regăsit și ca administrator în firma Total Asset Management Gmbh, legată, de nelipsitul din afacerile rusești de la noi Boris Golovin și de actualul soț al Nataliei Rybchenko.

De altfel, Boris Golovin își făcea veacul pe la Ambasada Federației Ruse chiar în perioada când Natalia lucra aici. Iar agentul rus a deschis mai multe firme care aveau sediul chiar într-o clădire care aparține misiunii diplomatice rusești.

Dosarul directorilor Tel Drum, de care atarna soarta lui Liviu Dragnea, se va judeca in iunie

Liviu Dragnea

În scurt timp, AIK Energy devine, mai ales după adoptarea OUG 114 de către regimul Dragnea, cel mai mare furnizor de gaze din România.

Potrivit unui raport ANRE, din iulie 2020, AIK Energy avea o cotă de 35% pe piața en-gros a gazelor, fiind cel mai important actor de pe această piață (în afara celor doi mari producători, OMV Petrom și Romgaz), peste Engie și E.ON dar și cel mai mare dator către Transgaz, cu vreo cinci milioane de euro.

Pe lângă licența de furnizor de gaze, AIK Energy Ltd Londra Sucursala București deținea și licență de trading de energie electrică.

Din iulie 2019, sucursala AIK Energy din București este condusă de germanul Harald Kraft, fost director general al producătorului de gaze naturale Stratum Energy Romania LLC Wilmington și fost președinte al Asociației Române a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră (ROPEPCA).

Harald Kraft
Harald Kraft
Citește articolul integral pe Ziare.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...