Cine este scriitorul și filosoful Sorin Lavric, nou senator AUR și lider al partidului

Cine este scriitorul și filosoful Sorin Lavric, nou senator AUR și lider al partidului

Din conducerea partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), care a obținut 9% din voturile românilor la alegerile parlamentare, face parte și Sorin Lavric. Scriitor, doctor în filosofie și „animator cultural”, conform descrierii de pe site-ul partidului, acesta a candidat pe listele AUR Neamț pentru un loc în Senat.

În Neamț, AUR a obținut un scor mai bun decât USR-PLUS, clasându-se pe locul 3, după PSD și PNL: 14,4% dintre voturi pentru Senat și 13,8% pentru Camera Deputaților. AUR e partidul-surpriză care intră în Parlament, fiind totodată și al treilea partid după USR Plus și PNL care a obținut voturile românilor din diaspora. Alături de copreședinții George Simion și Claudiu Târziu, din conducerea AUR mai face parte și Sorin Lavric.

Cine este Sorin Lavric

Născut la Turnu Severin, Sorin Lavric, în vârstă de 53 de ani, este absolvent al Facultății de Medicină (1993) și al Facultății de Filosofie (1996). A făcut parte și din Comitetul de inițiativă cetățenească al Coaliției pentru Familie, care a gestionat procesul de revizuire a Constituției, în raport cu statul român, alături de alți 15 membri.

Până în 2015, Lavric a ținut un curs opțional despre Constantin Noica la Facultatea de Filosofie din cadrul Universității din București. Acum este redactor la „România literară” și director de programe interne la Uniunea Scriitorilor din România. În timpul campaniei, Lavric a trebuit să se împartă între munca pentru partid și ședințele Comitetului Director al Uniunii Scriitorilor din România.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...