Cine este taximetristul care a transportat gratuit o femeie cu copilul la spital

Cine este taximetristul care a transportat gratuit o femeie cu copilul la spital

Gestul unui taximetrist care a dus gratis la spital o mamă cu copilul ei a emoționat o țară întreagă. Eroul este din București, iar întâmplarea a avut loc în noiembrie 2021.

Silvian Ioan Bucur Arhivă personală

Șoferul de taxi care a impresionat pe toată lumea, după ce a transportat de urgență la spital o mamă și pe copilul ei rănit, se numește Silvian Iulian Bucur, iar totul s-a petrecut în noiembrie 2021. Dovadă este postarea de pe Facebook a taximetristului, care a strâns doar 152 de like-uri și inimioare și a fost distribuită doar de două persoane la vremea respectivă.

Povestea taximetristului a devenit viral zilele trecute, internauții fiind impresionați de gestul de omenie al bărbatului.

Inițial, s-a crezut că bărbatul este din Cluj, iar taximetriștii din oraș l-au căutat pe disperare pe cel care a făcut gestul de omenie. Ba, mai mult, i-au promis recompense : un abonament gratuit pe cinci ani la dispeceratul de taxi, sau chiar cu o mașină electrică, dacă este angajat.

Reporterii de la Știrile PRO TV au reușit să dea de urma taximetristului. El este Silvian Iulian Bucur, din București, iar întâmplarea a avut loc în toamna anului 2021, în București.

Povestea s-a aflat acum și s-a crezut că taximetristul este din Cluj după ce postarea a fost publicată recent pe un grup de Facebook din Cluj.

Într-o discuție cu corespondentul PRO TV, taximetristul a povestit că a fost vorba de o cursă din cartierul bucureștean Pajura până la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu. Femeia chemase un taxi printr-o aplicație de profil, și se grăbea să ajungă la spital, după ce fiul ei se rănise la cap.

După confirmarea comenzii, ea a luat legătura cu șoferul, căruia i-a mărturisit că nu are suficienți bani pentru cursă. Acesta s-a oferit să facă cursa gratuit , gândindu-se că în locul femeii „ar putea fi mama, soția, sau cineva apropiat care să fie în aceeași situație”.

Silvian Iulian Bucur spune că a făcut și cu alte ocazii astfel de gesturi de bunăvoință. „Am găsit un copil la ora 11 noaptea, să-l duc într-un sat apropiat de București. Nu puteam să-l las, pur și simplu, în stradă, acolo, că cine știe ce se întâmpla. L-am lăsat în fața porții, și nu l-am revăzut de atunci. (…) Într-un fel, am credința că, dacă faci bine, bine găsești. Dacă faci rău, rău găsești“, a povestit el reporterului.

Gestul de omenie al taximetristului a impresionat utilizatorii pe rețelele de socializare. O femeie a apelat la un taximetrist pentru a o transporta cât mai repede, pe ea și pe copilul ei, la spital. Femeia a precizat că nu avea decât 16 lei la ea, bani insuficienți pentru a plăti cursa.

image

„Bună ziua, am 16 lei toți banii și trebuie să ajung cu băiatul la Urgență. Credeți că-mi ajung banii?”, a întrebat femeia.

Reacția taximetristului care a primit mesajul nu s-a lăsat așteptată. „Sărut mâna, nu e nevoie de bani. Așteptați două minute, vă rog, că ajung imediat”, a scris taximetristul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”