Cine i-a dat mesaj jurnalistei amenințate după ce a lăudat intervenția fermă a „jandarmului înalt” la Costinești

Cine i-a dat mesaj jurnalistei amenințate după ce a lăudat intervenția fermă a „jandarmului înalt” la Costinești

Jurnalista Corina Băcanu de la KissFM a publicat sâmbătă, 26 august, pe Facebook , un mesaj de la soția „jandarmului înalt”, pe care în urmă cu câteva zile l-a felicitat pentru intervenția din Costinești, scrie Ziare.com .

Jurnalista Corina Băcanu s-a confruntat cu un val de amenințări și jigniri venite pe rețelele sociale ca urmare a faptului că a felicitat intervenția fermă a jandarmilor împotriva turiștilor scandalagii de la Costinești. Aceasta l-a felicitat în special pe jandarmul care a ”neutralizat” de unul singur trei bătăuși. Bărbatul a fost în Legiunea Străină, fiind un fost luptător din trupele de elită franceze iar înainte să se înroleze în Jandarmerie, a fost rugbist la un club din Mangalia.

În urma postării materialului în mediul online, jurnalista a avut parte pe lângă comentarii care îi susţineau sau îi contraziceau opinia, de foarte multe ameninţări cu acte de violenţă, brutalitate verbală şi injurii repetate. Acum însă aceasta publică un mesaj primit de la soția „jandarmului înalt”:

„Îți scriu ție acest mesaj pentru că ai apreciat acțiunea soțului meu și deși ulterior ai fost amenințată și hărțuită online, nu ți-ai pierdut cumpătul.

Redau aceste rânduri din 3 motive:

1- pentru că oamenii de bine niciodată nu sunt atât de apreciați și "scoși în față", pe cât ar merita;

2- pentru că toti avem familii, și sunt sigură că aproape toate/toti am avut de suferit într-o situație asemănătoare cu cea de la Costinești, și ne interesează să știm că suntem protejați cu toții;

3- pentru că au ieșit în presă câteva informații eronate și dorim să oferim noi narativa corectă.

Toată lumea îl știe în prezent drept "jandarmul ăla înalt de la Costinești", eu îl știu drept soț, tatăl copiilor mei și prietenul cel mai bun.

Niciodată nu se va lăuda în public, dar eu sunt mândră de el, așa că eu o voi face.

Personal, nu pot vorbi despre ce s-a întâmplat ulterior altercației pentru ca probabil nu as fi cea mai obiectiva, plus ca exista o ancheta în desfășurare.

Sa va explic, omul acesta, oricât ar fi de obosit, se trezește la 5 dimineața ca să meargă la muncă, să participe activ la siguranța publică, și de cele mai multe ori aude din jur mișto-uri, înjurături, și chiar amenințări, doar pentru că are această meserie. Pentru unii nici nu contează că el e acolo să ajute. De cele mai multe ori nu se lasă impresionat de astfel de situații, însă când lucrurile escaladează, trebuie acționat.

Soțul meu a acționat.

De ce? Pentru ca nu suportă nedreptatea. Nu suportă ca ăla mai mare să profite de ăla mai mic. Nu suportă sa fie lovit deși a venit să aplaneze. Nu ii suportă pe "smardoii" care fac rău altora doar ca să li se alimenteze ego-ul și să aibă cu ce se lăuda la alți smardoi. Și așa a fost dintotdeauna. El a fost dintotdeauna omul ăla lângă care mergi în siguranță pe stradă la orice oră. Omul care dacă ai nevoie, vine la orice oră și te ajută. Nu mai vorbesc despre siguranța familiei lui, la capitolul acesta este alt nivel de siguranță pe care îl menține pentru noi.

Avem 3 copii împreună, este un prieten amuzant, un soț și tată care își divinizează familia, un soldat extrem de bine pregătit (atât în cei 5 ani de Legiune, cât și înainte de asta), un creștin-ortodox convins, și un bărbat care știe să protejeze, indiferent de cine e agresorul din fața lui, fără frică, fără ezitare.

Aș avea 1000 de povești interesante, ba chiar uimitoare despre el, însă deocamdată, vă spun, dacă toate forțele de ordine ar avea mentalitatea lui, și am avea mai multe astfel de modele masculine în familii, am fi o țară cu bărbați care știu să protejeze patria și familia, în care nu ar exista violență domestică, în care nucleul familial ar fi primordial în societate, și cu siguranță rata criminalității naționale ar fi aproape de zero”.

Jandarmul din Costinești, care a ”neutralizat” de unul singur trei bătăuși, a fost în Legiunea Străină, fiind un fost luptător din trupele de elită franceze. Înainte să se înroleze în Jandarmerie, a fost rugbist la un club din Mangalia.

Doi dintre turiștii implicați în scandal sunt cunoscuți ca infractori periculoși, atât în țară, cât și în străinătate, potrivit Gândul.

Surse din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) au dezvăluit că jandarmul care se luptă cu agresorii furioși a fost înrolat în Legiunea Străină Franceză. Bărbatul este originar chiar din Costinești. După zece ani în Franța, a revenit în țară și a intrat în rândurile Jandarmeriei Române.

Potrivit sursei citate, grupul violent era format din cinci bărbați. Aceștia sunt consăteni din satul Colonia Reconstrucția, comuna Feldioara, județul Brașov.

Doi dintre ei ar fi cunoscuți de polițiștii brașoveni drept persoane violente, condamnate atât în țară, cât și în străinătate. Este vorba despre Adrian Florentin Felecan, care are la activ o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare pentru loviri sau alte violențe, și Raul Nicușor Grigoraș, cunoscut cu antecedente penale pe teritoriul Germaniei, unde a fost anchetat pentru „avarierea sau distrugerea proprietății, export sau import ilicit de arme, părți componente și explozivi”.

Anchetatorii i-au audiat pe agresori mai multe ore și au emis apoi ordonanțe de reținere pentru Raul Nicușor Grigoraș, Liviu Sebastian Grigoraș, Andrei Fichiduță și Mihai Cătălin Ujică.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?