Cine minte? Contractul lui Moruțan a ajuns în mâna turcilor, iar datele problemei sunt diferite

Cine minte? Contractul lui Moruțan a ajuns în mâna turcilor, iar datele problemei sunt diferite

Naționala României a primit o lovitură și din Turcia, unde Olimpiu Moruțan a fost anunțat că nu va mai juca titular. După ce mai mulți jucători reprezentativi nu mai prind echipele de club în perspectiva Campionatului European din vară, a venit rândul mijlocașului care a salvat meciul din Elveția, din preliminarii, să-și piardă locul în primul „11“. Dacă în ceea ce-i privește pe Ianis Hagi, Radu Drăgușin sau Horațiu Moldovan motivele țin de forma sportivă, în cazul lui Moruțan lucrurile stau diferit.

Moruțan are nevoie de meciuri pentru a merge la Euro 2024. Foto frf.ro

Mijlocașul a marcat în Cupa Turciei, în meciul Ankaragucu - Fenerbahce 3-0, săptămâna trecută, astfel că a fost o mare surpriză pentru toți ca „tricolorul” să fie trecut pe banca de rezerve în ultima etapă. Și antrenorul a anunțat că așa va rămâne până la finalul sezonului: „Dacă Moruțan joacă, va trebui să plătim o sumă pe care clubul nostru nu și-o permite, atunci când ajunge la al 25-lea meci ca titular. Dacă cluburile nu se pun de acord, pare imposibil ca Moruțan să reapară în primul 11”, a declarat Emre Belozoglu după meciul de sâmbătă cu Istanbulspor (1-1).

Însă turcii de la Viralspor susțin că au intrat în posesia contractului românului cu Ankaragucu, iar datele problemei sunt cu totul altele. Potrivit acestora, formația din capitală nu le-a plătit deocamdată niciun ban celor de la Galatasaray în schimbul transferului internaționalului român, iar suma asupra căreia cele două cluburi au ajuns la un acord, de 3 milioane de euro, ar trebui virată la finalul sezonului.

Mai poate fi de 6 ori titular

Ankaragucu va fi obligată să achite banii doar dacă Olimpiu Moruțan va bifa 27 de apariții ca titular în SuperLig, în acest sezon. În caz contrar, Galatasaray îl va lua înapoi la vară. Nu se iau în calcul meciurile din Cupa Turciei și cele în care fotbalistul intră pe teren pe parcursul jocului.

În acest moment, Olimpiu Moruțan are 20 de partide ca titular la Ankaragucu și alte 5 în care a fost folosit din postura de rezervă, în campionat. Astfel, Emre Belozoglu mai poate miza pe mijlocaș în alte 6 confruntări încă din primul minut, precum și în toate întâlnirile din Cupă, și nu cum a declarat antrenorul.

Românii, aflați în dificultate

Într-o situație ingrată se află și Radu Drăgușin, protagonistul unui transfer spectaculos la Tottenham. Fundașul naționalei nu a mai jucat niciun minut de o lună, fiind ținut rezervă de antrenor în ultimele trei partide. Ei se alătură altor jucători pe care selecționerul Edi Iordănescu ar vrea să se bazeze în vară , la Euro 2024, dar care au probleme la echipele de club.

Fundașul Andrei Rațiu prinde câteva minute la Vallecano din când în când, portarul Ionuț Radu nu a mai jucat pentru Bournemouth de anul trecut, când a luat 6 goluri de la Manchester City, în timp ce Horațiu Moldovan nu a apucat să joace pentru Atletico Madrid de la transferul din luna ianuarie.

De când nu au mai jucat unii dintre cei mai importanți „tricolori“

Horațiu Moldovan: 19 ianuarie (90 de minute cu U Craiova)

Ianis Hagi: 10 februarie (4 minute cu Villarreal)

Radu Drăgușin: 3 februarie (2 minute, cu Everton)

Andrei Rațiu: 11 februarie (3 minute cu Mallorca)

Ionuț Radu: 4 noiembrie 2023 (90 de minute cu Manchester City)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat