Cine plătește creditul ipotecar al soției lui George Simion? Doamna Simion nu are serviciu iar liderul AUR nu și-a asumat nici o obligație legală

Cine plătește creditul ipotecar al soției lui George Simion? Doamna Simion nu are serviciu iar liderul AUR nu și-a asumat nici o obligație legală

Soția lui George Simion, credit misterios. În cea mai recentă declarație de avere, George Simion menționează că el și soția sa, cu care s-a căsătorit acum un an, nu dețin nimic la comun, ci au ales regimul legal al „separației de bunuri”, scrie defapt.ro.

Soția lui George Simion, credit misterios

Liderul AUR face această precizare atunci când menționează un credit ipotecar de peste 210.000 de lei contractat de Ilinca Valentina Simion, soția sa.

Creditul ipotecar al soției, așa cum apare menționat în declarația de avere a lui George Simion (sursa: cdep.ro)

Contractarea acestui credit, însă, ridică mai multe probleme.

În primul rând, declarația de avere a lui Simion nu indică nici un loc de muncă al soției sale. În aceste condiții, este cu totul improbabil ca vreo bancă să-i fi acordat consoartei șefului AUR vreun credit.

Așadar, cel mai probabil, creditul a fost contractat fie înainte ca cei doi soți să semneze actul de separație de bunuri, fie Ilinca Valentina Simion a avut un garant care și-a asumat plata ratelor bancare.

Enigmele darului de nuntă

În al doilea rând, se pune întrebarea de ce Simion nu a vrut să participe la efortul financiar al ratelor soției sale. Dacă ar fi acceptat asta, liderul AUR ar fi fost verificat în baza de date a ANAF. Să fi încercat Simion să evite acest lucru? Este puțin probabil ca liderul AUR să fie atât de naiv și să nu știe că este, oricum, verificat, de către anumite instituții, la fiecare leuț pe care-l cheltuie.

În al treilea rând, este improbabil ca soția lui Simion să fi reușit să cumpere un apartament cu puțin peste 42.000 de euro, cât este creditul contractat. Așadar, a mai existat o sumă, probabil de ordinul a câteva zeci de mii de euro, pusă la bătaie pentru achiziția imobiliară.

George Simion nu a vorbit niciodată public pe acest subiect. Mai mult, președintele AUR a șters și urmele cererilor sale de bani la propria nuntă, așa cum a arătat Defapt.ro în exclusivitate.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”