Cine sunt cei șase generali ruși eliminați de forțele ucrainene

Cine sunt cei șase generali ruși eliminați de forțele ucrainene

Mykhailo Podoliak, unul dintre consilierii președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a anunțat duminică, 20 martie, că șase generali ruși au fost eliminați de către forțele ucrainene și că armata de la Moscova este „complet nepregătită”.

„Mortalitatea mare a ofițerilor superiori ai Federației Ruse este izbitoare. Deja 6 generali au fost uciși”, a scris Podoliak pe Twitter. Oficialul a adăugat apoi că armata rusă este complet nepregătită și luptă doar cu rachete de croazieră.

Despre ineficiența armatei ruse a vorbit și Oleksiy Arestovych, un alt consilier prezidențial, care consideră că linia frontului dintre forțele ucrainene și ruse este „practic înghețată”, deoarece Rusia nu are suficientă forță de luptă pentru a avansa mai departe.

Potrivit lui Podoliak cei șase generali sunt Magomed Tuşaev, Oleg Mitiaev, Vitali Gherasimov, Andrei Kolesnikov, Andrei Suhoveșky și Andrei Mordvichev. Totodată, zeci de colonei și alți ofițeri ai armatei ruse au fost uciși, potrivit consilierului președintelui.

O parte dintre rușii cu grade omorâți în Ucraina

Oleg Mitiaev

Ucraina a susținut că l-a ucis pe general-maiorul rus Oleg Mitiaev în timpul asaltului asupra orașului-port din sud, Mariupol, marți, 15 martie. Consilierul Ministerului de Interne ucrainean, Anton Gherașcenko, a publicat o fotografie a ofițerului decedat pe Telegram.

Mitiaev, în vârstă de 46 de ani, a comandat divizia 150 motorizată și a luptat în Siria, a spus Gherașcenko. Nu a existat nicio confirmare a morții din Rusia, potrivit Sky News.

Andrei Suhoveți

Oficialii ucraineni au spus că generalul-maior Andrei Suhovețki a fost împușcat și ucis de un lunetist la sfârșitul lunii februarie. General-maiorul Suhovețki a fost comandantul adjunct al Armatei 41 Combinate.

Moartea sa a fost raportată în Rusia de un grup de veterani pe platforma de socializare VK. Ulterior, a fost menționată într-un discurs al președintelui rus Vladimir Putin, deși generalul maiorul nu i-a fost menționat numele. El a servit anterior în Siria.

Andrei Kolesnikov

General-maiorul Andrei Kolesnikov, comandantul Armatei a 29-a Combinate din Districtul Militar de Est, a fost ucis în luptele de la Mariupol pe 11 martie.

Andrei Zaharov

Colonelul Andrei Zaharov, comandantul Regimentului 6 Tancuri al Diviziei 90 Tancuri, a fost ucis în apropiere de Kiev, potrivit Ministerului Apărării ucrainean.

Oficialii ucraineni au citat din nou o conversație radio interceptată, difuzată alături de un videoclip cu o ambuscadă asupra tancurilor, care confirmă moartea colonelului Saharov.

Constantin Zizevski

Moartea lui Konstantin Zizevski, un colonel de gardă, a fost raportată pe Instagram de Mihail Vedernikov, guvernatorul regiunii Pskov din nord-vestul Rusiei. A fost ucis în timpul luptelor din regiunile de est Donețk și Lugansk.

Iuri Agarkov

În aceeași postare pe Instagram, guvernatorul Vedernikov a raportat moartea locotenent-colonelului Iuri Agarkov.

El a comandat un regiment motorizat, potrivit informațiilor din presa rusă.

Dmitri Safronov

Potrivit Ministerului ucrainean al Apărării, locotenent-colonelul Dmitri Safronov, comandantul Brigăzii 61 infanterie, a fost ucis într-o operațiune de eliberare a orașului Ciuhuiv.

Denis Glebov

Locotenentul Denis Glebov, comandantul adjunct al Brigăzii 11 de Asalt Aeropurtat, a fost ucis în timpul eliberării orașului Ciuhuiv, potrivit oficialilor ucraineni din apărare.

Agenția de presă rusă TASS a anunțat că i-a fost acordat postum Ordinul pentru Curaj

Magomed Tuşaev

Generalul Magomed Tușaev conducea o coloană a forțelor speciale cecene când a fost ucis lângă Hostomel. El era comandantul celei de-a 141-a brigăzi din Garda Națională și ar fi fost acuzat că a condus o serie de epurări homofobe în Cecenia.

Vladimir Joga

Moartea colonelului Vladimir Joga a fost raportată pe Telegram de Denis Pușilin, șeful autoproclametei republci separatiste Donețk, recunoscută de Rusia.

El a raportat că ofițerul a fost ucis în Volnovaha, în estul Ucrainei, în timp ce „era angajat în evacuarea civililor”.

Colonelul Joga a fost comandantul de origine ucraineană al Batalionului de recunoaștere Sparta, o forță separatistă cu baza în Donețk.

Ce ne spune moartea ofițerilor ruși despre operațiunea militară a Rusiei?

Corespondentul Sky News, Alistair Bunkall, a declarat că uciderea generalilor ruși adaugă credibilitate evaluării conform căreia invadarea Ucrainei de către Rusia nu decurge conform planului.

„Sunt două teorii: că generalii ruși au mers în primele linii pentru a rezolva mizeria strategică în care s-au băgat unele dintre batalioane sau pentru a încuraja soldații demoralizați să avanseze”, a adăugat el.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro