Cine sunt patronii arestați în Turcia din rândul „antreprenorilor imobiliari”/Unul fugise deja în Cipru

Cine sunt patronii arestați în Turcia din rândul „antreprenorilor imobiliari”/Unul fugise deja în Cipru

Autoritățile din Turcia au reținut mai multe persoane responsabile de construcția clădirilor care s-au prăbușit în urma cutremurului catastrofal de luni, potrivit agenției de presă turce de stat Anadolu, transmite CNN.

Hasan Alpargün, proprietarul unei companii care a construit clădiri distruse în orașul Adana, a fost reținut sâmbătă la Nicosia, în Cipru, potrivit Anadolu.

Procurorii din orașul Adana au emis un ordin de reținere pentru 62 de persoane în legătură cu o anchetă privind clădirile distruse de cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade.

Mehmet Yașar Coșkun, despre care Anadolu a afirmat că este antreprenorul pentru Rönesans Residence, un bloc de apartamente de lux care s-a prăbușit în provincia Hatay, a fost, de asemenea, arestat sâmbătă. Coșkun a fost interceptat vineri de autorități pe aeroportul din Istanbul în timp ce încerca să fugă în Muntenegru, potrivit Anadolu.

Antreprenorul İbrahim Mustafa Uncuoğlu a fost, de asemenea, reținut sâmbătă la Istanbul pentru presupuse inspecții defectuoase ale apartamentelor Bahar, care s-au prăbușit în epicentrul seismului din Gaziantep, a precizat agenția de știri.

Știrea inițială: Poliția turcă a reținut 12 persoane din cauza clădirilor prăbușite în provinciile sud-estice Gaziantep și Șanlıurfa, în urma cutremurului uriaș care a lovit Turcia, a anunțat sâmbătă presa locală. Printre cei reținuți se numără și antreprenori, a precizat agenția de presă DHA, potrivit The Guardian.

Cel puțin 6.000 de clădiri s-au prăbușit după ce un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade a lovit regiunea, provocând moartea a peste 25.000 de persoane și stârnind furie din cauza calității proaste a locuințelor, relatează AFP.

Sunt așteptate mai multe rețineri după ce procurorul general din Diyarbakır, una dintre cele 10 provincii din sud-estul țării afectate de cutremur, a emis sâmbătă mandate de arestare pentru 29 de persoane, potrivit agenției de presă de stat.

Una dintre persoanele reținute sâmbătă era un antreprenor pentru o clădire din Gaziantep, a precizat agenția, adăugând că acesta a fost găsit de poliție în Istanbul.

Mai multe anchete au fost lansate de procurori în provincii, inclusiv în Kahramanmaraș, unde districtul Pazarcık s-a aflat în epicentrul cutremurului.

Ministerul turc al Justiției a ordonat procurorilor din cele 10 provincii să înființeze „birouri speciale de investigare a infracțiunilor provocate de cutremur”.

Vineri, poliția turcă a arestat un antreprenor al unui bloc de apartamente de lux care s-a prăbușit în provincia Hatay.

Acesta a fost reținut pe aeroportul din Istanbul după ce ar fi încercat să fugă din țară.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...