Cine sunt românii care ar putea fi scutiți de impozitul auto PROIECT

Cine sunt românii care ar putea fi scutiți de impozitul auto PROIECT

Un proiect de lege, inițiat de deputatul PNL Florin Roman, depus în Parlament, propune ca persoanele care au titlul de Luptător pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989 să fie scutite de la plata impozitului pentru un autoturism.

Revoluționarii anticomuniști ar putea fi scutiți de impozitul auto FOTO: Inquam Photos

Propunerea legislativă modifică și completează articolul 469 din Legea 227/2015 din Codul Fiscal.

Potrivit proiectului, nu se datorează impozitul pe mijloacele de transport pentru "mijloacele de transport aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) şi art. 4 alin. (1) din Legea nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare, pentru un singur mijloc de transport, la alegerea contribuabilului".

„În anul 2022, fără niciun fel de anunţ sau notificare din partea autorităţilor publice locale, beneficiarii scutirii de la plata impozitului pentru auto pe Legea 341/2004, conform prevederilor Codului fiscal, s-au văzut în situaţia de a fi obligaţi să plătească aceste taxe. Astfel, prin prezenta propunere legislativă dorim corectarea unei nedreptăţi faţă de această categorie specială a revoluţionarilor anticomunişti", se arată în expunerea de motive a proiectului, potrivit Agerpres.

Inițiatorul proiectului arată că, potrivit prevederilor din Codul Fiscal, rămâne la latitudinea administraţiilor publice locale dacă vor să acorde sau nu această facilitate care este prevăzută în Legea 341/2004 a recunoştinţei pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989, pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov din noiembrie 1987 şi pentru revolta muncitorească anticomunistă din Valea Jiului - Lupeni - august 1977.

Acesta a adăugat că, în urma mai multor sesizări, s-a constat că este o aplicare neunitară a prevederilor legii, mai exact „unii beneficiază de această scutire, iar alții nu”.

De asemenea, Florin Roman a menționat că „o astfel de măsură nu a prejudiciat și nici nu va prejudicia bugetul autorităților locale”, iar impactul financiar ar fi unul nesemnificativ.

„Prin intermediul acestei propuneri legislative se doreşte o repunere în drepturile câştigate de beneficiarii Legii 341/2004 în sensul scutirii de la plata impozitului pentru un autoturism", se mai arată în expunerea de motive a proiectului, potrivit sursei citate.

Proiectul va intra în dezbaterea Senatului, iar ulterior va ajunge la Camera Deputaților, care este for decizional.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?