Cine sunt și cer vor ultrașii din gruparea ”Uniți sub tricolor”. Lista scandalurilor provocate de-a lungul timpului

Cine sunt și cer vor ultrașii din gruparea ”Uniți sub tricolor”. Lista scandalurilor provocate de-a lungul timpului

Partida Andorra - România 0-2 din preliminariile Euro 2024 a debutat cu niște imagini deplorabile, în care mai mulți suporteri îmbrăcați în negru bat o persoană și dau în ea cu pumnii și cu picoarele chiar și după aceasta pică la pământ.

UST și-a făcut un obicei în a afișa mesaje xenofobe. Foto Facebook

Totul s-a petercut în sectorul ocupat de gruparea ”Uniți sun tricolor”, reprezentanții acesteia având pe parcursul partidei mai multe episoade în care strigă lozinci xenofobe - celebrele ”Afară cu ungurii din țară” sau ”Ale, ale, ale, ale, să-ți dăm la (...) bozgore” – și două show-uri pirotehnice interzise de UEFA pe stadioane.

Fanii din ”Uniți sub tricolor”, care se autointitulează un grup ultras care susţine în mod independent echipa naţională a României, a provocat de-a lungul timpului mai multe scandaluri care au afectat naționala, dar și echipele de club.

”Gogoașă”, protagonist la scandalul Sepsi - FCU Craiova

Printre cei implicați s-a numărat și Andrei Preda, zis „Gogoașă”, liderul Peluzei Sud 1997, care susține FCU Craiova. Și gândul ne duce imediat la partida Sepsi - FCU, oprită în minutul 26 din cauza scandărilor xenofobe ale... ați ghicit, suporterilor din Peluza Sud 1997.

Fanii olteni din Peluza Sud au general scandalul de la Sepsi - Craiova. Foto Inquam

Fanii olteni din Peluza Sud au general scandalul de la Sepsi - Craiova. Foto Inquam

„Uniți sub tricolor” a provocat haos și la ultimul meci oficial al României, în septembrie 2022, la victoria 4-1 cu Bosnia. Atunci s-au luat la bătaie cu suporterii adverși. Grupul este format din ultrași și e responsabil pentru mai multe amenzi primite de FRF din cauza comportamentului xenofob, al țortelor și al scandărilor grupării.

Bătăi și înjurături la meciurile cu Bosnia

Iar la finalul partidei-tur cu Bosnia, din iunie 2022, jucătorii au fost înjurați de suporterii din grupurile ”Uniți sub Tricolor” și ”Peluza Sud 1997”, Denis Alibec și Octavian Popescu fiind singurii care au ripostat. Inițial s-a scris că ultimul ar fi înjurat și el și chiar a sărit la bătaie, . însă, Gheorghe Mustață, liderul Peluzei Nord, a declarat altceva: "Tavi Popescu nu i-a înjurat pe suporterii României! El nu înjură. Le-a spus celor din peluză să vină ei să joace dacă o pot face mai bine. Aceasta a fost singura lui reacție, nici vorbă de înjuraturi".

Uniți sub tricolor: suporterii negri ai naționalei. Foto Facebook

Uniți sub tricolor: suporterii negri ai naționalei. Foto Facebook

În 2020, suporterii din grupul "Uniţi sub tricolor", au contestat naturalizarea lui Mario Camora la echipa naţională a României, într-o adresă intitulată "Fără străini în naţională". "Ca întotdeauna, rămânem consecvenţi principiilor noastre, sperând în respectarea celor mai elementare norme morale în această speţă, dezaprobând pe această cale o eventuală selecţionare a oricărui jucător străin în naţionala României, din mai multe motive cât se poate de obiective", au spus aceștia.

Au stricat momentul de reculegere pentru fetița lui Luis Enrique

În 2019, la meciul România - Spania 1-2, fanii naționalei noastre au stricat momentul de reculegere pe care cele două echipe l-au ținut în memoria fetei lui Luis Enrique, fostul selecționer al ibericilor. Suporterii din grupul ”Uniți sub tricolor” au susținut că totul a fost o neînțelegere.

”Nu am avut vreo intenție să stricăm un moment solemn ce nu a fost anunțat în prealabil, am avut un moment spontan înaintea începerii jocului pentru a evita veșnica eticheta de "vinovați pentru meciurile cu porțile închise". Momentul pirotehnic a început înaintea începerii momentului de reculegere. Acesta este stilul nostru de viață și de manifestare, suntem mereu prezenți, suntem mereu ultra' și nu ne veți opri niciodată!”, au spus reprezentanții acestora după partidă.

Comportamentul de la meciul cu Andorra ne-ar putea aduce sancțiuni

Apoi au revenit cu un comunicat prin care acuză faptul că nu s-a ținut un moment de reculegere pentru militarul român ucis la Kabul: ”Ne cerem scuze pentru momentul de reculegere ratat, n-am auzit când militarul român mort în Afganistan a fost menționat”.

În urma scandărilor și a scandalului creat de o parte a fanilor la meciul Andorra - România din preliminariile Euro 2024, FRF ar putea fi amendată de UEFA. Forul european ar putea merge mai departe cu sancțiunile, putând dicta ca România să joace fără suporteri sau să suspende terenul pentru meciurile de acasă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...