Cine sunt soldații ruși care ar fi aruncat în aer barajul de la Kahovka. Discuții interceptate de serviciile ucrainene

Cine sunt soldații ruși care ar fi aruncat în aer barajul de la Kahovka. Discuții interceptate de serviciile ucrainene

Jurnaliștii de la Skhemy și Slidstvo.info au identificat unitățile rusești și comandanții lor care controlau centrala hidroelectrică Kahovka în noaptea exploziei. Conversațiile lor au fost, de asemenea, interceptate.

Soldat rus păzind centrala de la Kahovka FOTO: EPA EFE

Anchetatorii au reușit să stabilească numele unui număr de soldați ruși din Brigada 205 a Forțelor Terestre Ruse, care controla direct cenytrala Kahovka. Videoclipurile filmate de mass-media de propagandă rusă la baraj și în incinta hidrocentralei au fost utile pentru identificarea lor, în ciuda faptului că soldații își ascundeau fețele cu cagule, scrie Ukrainska Pravda.

Faptul că soldații Brigăzii 205 au aruncat în aer centrala Kahovka este versiunea principală susținută atât de oficialii ucraineni, cât și de mass-media.

Pe cine au identificat jurnaliștii

Arsen Pitskhelauri, în vârstă de 35 de ani, cu indicativul de apel Gruzin (georgian), care, judecând după o fotografie de pe rețeaua socială rusă Vkontakte, a participat activ la ocuparea regiunii Herson.

Potrivit prietenilor, după aruncarea în aer a barajului, Gruzin a fost chemat în Rusia.

Jurnaliștii au reușit, de asemenea, să-l identifice pe Ruslan Magomedov, sergent al batalionului de geniu al Brigăzii 205, care a fost decorat în decembrie 2022 cu Ordinul rus de merit.

Și maiorul Denis Mishchenko, în vârstă de 36 de ani, a fost decorat, iar evenimantul a avut loc lângă centrala hidroelectrică din Parcul Gloriei Nova.

Jurnaliștii au primit pe surse o listă actualizată a luptătorilor brigăzii 205. Aceasta cuprinde aproape patru sute de persoane care servesc în batalioane diferite ale Brigăzii 205.

Cine conduce Brigada 205

Potrivit documentului primit, colonelul Roman Titov este indicat drept comandant al Brigăzii 205.

Colonelul Titov, chiar înainte de a conduce brigada, era cunoscut serviciilor secrete ucrainene deoarece a fost "implicat direct în activități criminale în Ucraina" din martie 2015.

Jurnaliștii au descoperit că soldații brigăzii 205 se află încă în Nova Kahovka.

Având în vedere interceptarea conversațiilor militarilor brigăzii 205 în noaptea distrugerii barajului, pe care jurnaliștii au reușit să le obțină, rușii se pregăteau să acționeze la comandă. Totul s-a petrecut între orele 2:18 și 2:34 pe 6 iunie.

Discuții interceptate

Din contextul conversației rezultă că au avut loc două evenimente importante. În primul rând, armata rusă se pregătea să facă ceva "la comandă". În al doilea rând, a existat o "urgență".

Ceea ce urmează este un fragment din conversația interceptată furnizată jurnaliștilor de o sursă din rândul armatei ucrainene (conversația are loc între orele 2.20 și 2.34 în noaptea de 5-6 iunie).

Conversație interceptată:

02:20 - Care este situația? În primul rând. În al doilea rând, pregătește-te, pregătește-te; Totul este la comandă, cum m-ai auzit?

02:20 - Asta e, asta e, merge..

02:21 - Roger, treci la subiect, la obiect, ia totul.

02:21 - Nu putem lua nimic.

02.30 - Urgență. Doar ca să știți, totul se face aici, plecarea este blocată și totul este acoperit de apă.

02.34 - Deplasați-vă în locul în care ați fost preluat și lăsat.

02.34 - Nu pot ieși; Totul este inundat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat