Cine urmează să cadă?/Ciudata metaforă folosită de Putin: „Când există un curent de aer, cineva se gândeşte: poate ar fi rezonabil să închidem puţin fereastra”

Cine urmează să cadă?/Ciudata metaforă folosită de Putin: „Când există un curent de aer, cineva se gândeşte: poate ar fi rezonabil să închidem puţin fereastra”

Rusia îşi menţine deschisă „fereastra" spre Europa în pofida „vremurilor dificile", a declarat vineri preşedintele Vladimir Putin, informează dpa, preluată de Agerpres.

Vladimir PutinFoto: Mikhail Metzel / AP / Profimedia

Preşedintele Vladimir Putin a declarat la un forum cultural din Sankt Petersburg că Rusia nu va exclude Europa, potrivit agenţiei de ştiri de stat TASS.

„Când există un curent de aer, cineva se gândeşte: poate ar fi rezonabil să închidem puţin fereastra ca să nu răcim", a spus şeful statului rus.

„Dar avem vreme bună. „Nu închidem nimic, nu avem niciun conflict cu societatea europeană", a adăugat Vladimir Putin.

Mai degrabă, a spus el, Rusia trece prin „vremuri dificile" cu elita europeană.

Metafora folosită de Vladimir Putin este cel puțin ciudată, în condițiile în care mai mulți înalți oficiali și oameni de afaceri ruși și-au găsit sfârșitul „căzând” pe fereastră, existând numeroase speculații că unele dintre decese sunt de fapt asasinate ale unor persoane devenite incomode sau care au supărat Kremlinul.

Uniunea Europeană şi mai multe state occidentale au impus sancţiuni dure statului şi parlamentarilor ruşi, pe măsură ce războiul Moscovei împotriva Ucrainei continuă.

În pofida sancţiunilor, Kremlinul continuă să prezinte date economice pozitive, deşi acest lucru este greu de verificat. Creşterea economică a Rusiei va depăşi 3% până la sfârşitul anului, a declarat vineri preşedintele Putin.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat