Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Cine vrea să pună mâna pe Pro TV

Cel puțin două companii ar fi în discuții cu CME, compania care deține și Pro TV pentru preluarea operațiunile din România dar și din celelalte patru țări în care este prezentă.

Cele două companii care ar fi intrat pe lista scurtă a celor de la CME sunt Discovery(prezentă deja în România) și un fond de investiții, PPF Group. Informația a fost publicată de portalul CEETV, care citează un site din Cehia - Hlidaci, conform paginademedia.ro.

"O sursă care și-a păstrat anonimatul a declarat site-ului Hlidaci că Petr Kellner - cel care controlează fondul de investiții PPF - este interesat de achiziția Nova TV, liderul pieței din Cehia. Este interesat nu doar de Nova, ci de întreaga companie CME. Sursa este descrisă ca "un fost manager de la Nova TV", a scris CEETV.

Potrivit aceleiași surse, pe lângă cele două companii, Discovery și PPF Group, de CME ar fi interesat și Ronald Lauder, fondatorul CME și acționar în companie (cu un procent minoritar).

Cine sunt cele două companii:

Discovery, companie americană, este prezentă în România prin mai multe televiziuni, Discovery Channel, Animal Planet, TLC, Travel Channel sau Eurosport. 

Pe lângă canalele globale, Discovery e prezentă și în televiziuni generaliste sau free-to-air din Norvegia, Suedia, Danemarca, Finlanda, Polonia, Germania și Italia.

PPF Group este o companie cu sediul în Olanda, fondată în 1991 de omul de afaceri Petr Kellner, considerat cel mai bogat om de afaceri din Cehia. PPF administrează investiții în zona de finanțe, retail, asigurări, bănci și imobiliare. Totuși, compania a tatonat de-a lungul anilor și zona de media și chiar a mai făcut o ofertă pentru achiziția CME. În 2017, grupul de investiții a mai încercat să cumpăre compania de media, însă potrivit Reuters, acesta și-ar fi retras oferta. 

A încercat să achiziționeze Nova Broadcasting, cel mai mare grup de media din Bulgaria. În ianuarie 2019, a renunțat, după ce tranzacția a fost respinsă autoritatea privind concurența.

Amintim că CME a anunțat public, în luna martie a acestui an, că începe un amplu proces analiză, în care au fost luate în calcul mai multe variante, printre care, vânzarea companiei (în întregime sau pe bucăți), o fuziune cu un alt partener strategic, o recapitalizare sau chiar să continue business planul pe același model, după cum Paginademedia.ro a relatat AICI. 

Compania CME operează 30 de televiziuni în cinci țări, Bulgaria, Cehia, România, Slovacia și Slovenia.

Cele mai profitabile afaceri sunt în Cehia și România.

 
Potrivit aceleiași surse, de CME ar fi interesat și Ronald Lauder, fondatorul CME și acționar în companie (cu un procent minoritar).

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UAUU! Fifore, din cauza asta te-a schimbat Dragnea? Dezvăluiri și documente șocante despre MAFIA PSD din Minis…

2 Cod ROȘU! DIICOT, cu PSD la butoane, a cerut dosarul 10 August de la Parchetul militar „pentru studiu”. Se ana…

3 SURSE PSD face mari presiuni la CCR pentru invalidarea referendumului pe justiție inițiat de președinte! Dorne…

4 BREAKING Începe ÎNGROPAREA României! Parlamentul a votat Legea Pensiilor, cu impact bugetar de 33 miliarde de …

5 Zegrean / Adoptarea Codului Administrativ prin OUG nu se justifică sub nicio formă! Dacă am avea o Curte Consti…

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb