CIO a descalificat alți șapte sportivi pentru dopaj, între care doi campioni olimpici

CIO a descalificat alți șapte sportivi pentru dopaj, între care doi campioni olimpici

Șapte noi sportivi, între care un dublu campion olimpic la haltere, kazahul Ilia Ilin, și belarusa Aksana Miankova, medaliată cu aur la aruncarea ciocanului la Beijing, au fost descalificați pentru dopaj la JO de la Beijing (2008) și la Londra (2012), a anunțat, vineri, Comitetul Internațional Olimpic (CIO).

Halterele, care reprezintă aproape jumătate din noile cazuri anunțate în ultimele săptămâni de CIO, sunt în continuare grav afectate. De data aceasta, dublul campion olimpic de la Beijing și Londra, kazahul Ilia Ilin (94 kg), depistat pozitiv în ambele cazuri la un steroid, este cel care trebuie să înmâneze medaliile de aur.

Sportiv precoce, Ilin (28 ani), el a fost desemnat halterofilul anului de către Federația internațională (IWF) în 2005, 2006, 2014 și 2015.

Podiumul Jocurilor Olimpice de la Londra la categoria 94 kg este deci total anulat, întrucât lunea trecută CIO a anunțat descalificarea medaliatului cu argint, rusul Aleksandr Ivanov și a medaliatului cu bronz, moldoveanul Anatoli Ciricu.

O altă halterofilă a fost și ea descalificată, Boianka Kostova (Azerbaidjan), locul 5 la Londra la 58 kg.

De asemenea, campioana olimpică la aruncarea ciocanului la Beijing, belarusa Aksana Miankova, depistată pozitiv la un steroid, va trebui să predea medalia de aur. Sportiva în vârstă de 34 de ani, declarată pozitiv la un steroid la JO de la Londra unde a terminat pe locul 7, a fost de asemenea descalificată.

Belarușii Natallia Mihnevici, medaliată cu argint la aruncarea greutății la Beijing, și Pavel Lijin, locul 4 tot la greutate la Beijing, au fost și ei descalificați, la fel ca și compatrioata lor Nastassia Mironcik-Ivanova, a șaptea la lungime la Londra.

Aceste descalificări intervin ca urmare a unor noi analize de eșantioane recoltate la JO de la Beijing și Londra.

Numele sportivilor care își vor recupera medaliile nu a fost anunțat de CIO.

AGERPRES (editor: Vlad Constantinescu, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi

2 Voi știți cine e marmota asta?

3 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

4 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

5 Secretul Mykonosului, dezvăluit de Ramona Olaru! Ce fac „fetițele” noastre cu miliardarii