CIOCLUL de la Justiție amenință, la Antena 3, cu DEMITEREA procurorului general și a șefei DNA!

CIOCLUL de la Justiție amenință, la Antena 3, cu DEMITEREA procurorului general și a șefei DNA!

Cioclul adus de Tăriceanu și Dragnea de la Iași amenință, la Antena 3, cu demiterea procurorului general și a șefei DNA! Tudorel Toader, a declarat duminică, la Antena 3, că în zilele următoare va avea discuții cu procurorul-șef al Parchetului general și al DNA, respectiv Augustin Lazăr și Laura Codruța Kovesi, iar în cel mult două săptămâni va lua o măsură, lăsând de înțeles că nu exclude nici ca cei doi să demisioneze. "Eu nu exclud, ca în lipsa unei proceduri declanşate de mine, să aibă dânşii iniţiativa unei proceduri lăuntrice individuale privind modul în care s-au poziţionat la dispoziţiile legale, constituţionale", a spus Tudorel Toader.

”Zilele următoare voi avea discuții cu procurorul general al PIICJ, Augustin Lazăr, și separat cu procurorul-șef de la DNA, Laura Codruța Kovesi”, a spus ministrul Justiției, Tudorel Toader, duminică, la emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3.

Apoi, ”voi face și o evaluare a lor. După evaluare, voi stabili măsurile pe care le voi lua”, a adăugat ministrul Toader.

Ministrul Justiţiei a lăsat de înțeles că nu exclude nici o demisie a celor doi.

"Eu nu exclud, ca în lipsa unei proceduri declanşate de mine, să aibă dânşii iniţiativa unei proceduri lăuntrice individuale privind modul în care s-au poziţionat la dispoziţiile legale, constituţionale", a spus Tudorel Toader.

Întrebat cam în cât timp estimează că va lua o decizie, șeful de la Justiția a răspuns: ”Cred că maxim 10 zile - două săptămâni”.

Procurorii DNA au generat un conflict constituțional, iar unele măsuri trebuie luate, a mai spus ministrul Justiției, adăugând că a informat și Comisia de la Veneția despre ce s-a întâmplat.

”Am informat Comisia de la Veneția, cel mai eficient organism al Comisie Europene, pentru că ne aflăm sub MCV”, a precizat Tudorel Toader.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...