Ciocniri între poliție și manifestanți pro-kurzi la Istanbul

Ciocniri între poliție și manifestanți pro-kurzi la Istanbul

Ciocniri au izbucnit duminică la Istanbul între poliția turcă și manifestanți pro-kurzi, făcând cel puțin doi răniți, a anunțat un fotograf de la AFP. Manifestanții din cartierul Gazi, cunoscut ca un bastion al militanților antiguvernamentali, denunțau operațiunile militare în regiunile din sud-est cu majoritate kurdă, care, afirmă ei, au provocat moartea a zeci de civili.

Poliția a intervenit cu vehicule blindate și a tras grenade lacrimogene.

Media pro-kurde au anunțat că cel puțin două persoane au fost rănite, afirmând că poliția a tras gloanțe reale. Acest lucru nu a fost confirmat din surse oficiale.

Armata a lansat luna trecută o vastă ofensivă contra militanților Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în orașele din sud-estul Turciei, unde au fost impuse restricții de circulație. ONG-urile subliniază costul acestei operațiuni în vieți omenești, adaugă France Presse.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...