Ciolacu a anulat „sindrofia”/Barosanii PSD petrec trei zile în hotelul de 5 stele al lui Gabriel Comănescu, șeful GSP, compania petrolieră cu datorii la ANAF de aproape 150 de milioane de lei

Ciolacu a anulat „sindrofia”/Barosanii PSD petrec trei zile în hotelul de 5 stele al lui Gabriel Comănescu, șeful GSP, compania petrolieră cu datorii la ANAF de aproape 150 de milioane de lei

Liderii PSD vor petrece trei zile la mare, în hotelul de cinci stele deținut de omul de afaceri Gabriel Comănescu în nordul stațiunii Mamaia, în perioada 29-31 ianuarie (luni-miercuri), conform unui mesaj de convocare a social-democraților consultat de G4Media. Este vorba de reuniunile Consiliului Politic Național și ale grupurilor parlamentare PSD.

  • UPDATE 09:50 Liderul PSD Marcel Ciolacu ar fi anulat întâlnirea de la Hotel Vega, conform surselor G4Media. Reuniunile politice ale social-democraților ar urma să aibă loc acum la București, în Palatul Parlamentului. În mod tradițional, această primă întâlnire din an a liderilor PSD avea loc la Hotel Mara, de 4 stele, din Sinaia.

Articolul inițial

  • Întâlnirea social-democraților de la malul mării are loc în trei zile lucrătoare, în timp ce în țară au loc, printre altele, proteste ale fermierilor și transportatorilor, sindicaliștii din Sănătate au strâns peste 50.000 de semnături pentru o grevă generală, iar profesorii au aflat că nu vor primi măririle salariale promise pentru a opri greva de la sfârșitul anului trecut.

Liderii PSD care vor fi cazați în regim all inclusive în Hotelul Vega al lui Comănescu și într-un hotel alăturat acestuia, Zenith, trebuie să anunțe dacă vin însoțiți de șoferi și vor plăti 1500 de lei/2 nopți de cazare/cameră/regim single.

Toate activitățile vor avea loc în hotelul lui Gabriel Comănescu, singurul hotel de cinci stele din Constanța-Mamaia, care deține una din cele șase plaje blue flag și includ întâlniri cu organizațiile pe regiuni de dezvoltare, Consiliul Politic Național și reuniunea grupurilor parlamentare.

Hotelul este singurul de cinci stele din Constanța-Mamaia.

Gabriel Comănescu deține și compania Grup Servicii Petroliere (GSP) care, în prezent, are datorii la ANAF de aproape 150 de milioane de lei, conform informațiilor de pe site-ul instituției. Și firma care operează Hotelul Vega are datorii de 40,2 milioane de lei, în anul 2022, conform platformei termene.ro.

grup servicii petroliere anaf sursa foto: Captură site ANAF

Companiei GSP i-a fost ștearsă altă datorie, de 1 milion de euro, în 2016-2017, în vremea regimului Dragnea, atunci când guvernul era condus de facto de fostul lider PSD. RISE Project a arătat că, între 5 și 20 mai 2016, GSP a avut conturile blocate, iar Comănescu a apelat la fostul ministru PSD al Finanțelor, Ionuț Mișa , pe vremea când conducea direcția Mari Contribuabili din ANAF.

  • ”Ionuț Mișa a ridicat sechestrul si a eșalonat datoria pe 30 de luni la o rată de 1 milion de euro. Astfel, ANAF a devenit proprietarul temporar al navei Neptun, evaluată la 37,5 milioane de euro. Pe 20 decembrie 2016, actualul ministru Mișa (ministrul Finanțelor în 2016, pe care Liviu Dragnea îl lăuda numindu-l ”un ministru bun, care muncește”, n.red.) a constatat că Gabriel Comănescu nu s-a ținut de cuvânt și n-a plătit ratele, așa că a anulat înțelegerea inițială. Tot el a căzut însă la pace două zile mai târziu, când a semnat o nouă eșalonare a datoriilor și, în plus, a iertat compania de o altă datorie de peste 1 milion de euro”, scria RISE Project în 2017. Detalii, aici.

Fostul ministru PSD al Finanțelor Adrian Câciu declara, după demisia lui Lucian Heiuș de la șefia ANAF (mai 2023), că “eficientizarea colectării taxelor și recuperarea întârzierilor sunt strict necesare pentru consolidarea bugetară”.

Și fostul premier Nicolae Ciucă făcea apel la marii contribuabili să-și plătească datoriile: ”Există un deficit în colectare. Deficitul aparține preponderent marilor contribuabili. Fac apel public către marii contribuabili să își plătească datoriile către stat” (aprilier 2023).

La finalul lui noiembrie 2023, G4Media arăta că ANAF l-a transferat pe Ionuț Mișa de la șefia Marilor Contribuabili la conducerea unei alte structuri din instituție.

Înlocuirea a avut loc în contextul apariției unui raport al Curții de Conturi, care acuză conducerea Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul ANAF că ”pasează responsabilitatea” de a face o inspecție fiscală la o firmă de băuturi alcoolice care are obligațiilor fiscale neachitate la buget de 238 de milioane de lei.

Pe de altă parte, GSP s-a confruntat în nenumărate rânduri și cu greve ale salariaților care acuzau conducerea companiei că nu le plătește salariile luni la rând.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat