Ciolacu: Cîrstoiu nu va pierde alegerile la PMB. Un eventual eșec nu va afecta alianța PSD-PNL

Ciolacu: Cîrstoiu nu va pierde alegerile la PMB. Un eventual eșec nu va afecta alianța PSD-PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, în cadrul unui interviu la o publicație de știri, că un eventual eșec al candidatului coaliției PSD-PNL, Cătălin Cîrstoiu, la alegerile pentru Primăria generală a Capitalei, nu va afecta alianța acestor partide pentru următoarele alegeri. Liderul social-democraților crede că medicul va câștiga acest scrutin, etalându-i avantajele și criticându-l pe actualul edil, Nicușor Dan.

Marcel Ciolacu, despre Cătălin Cîrstoiu: E un om determinat, un caracter puternic Foto: Arhivă

În primul și în primul rând eu vreau să câștige bucureștenii. Părerea mea mai mult decât sinceră este că va câștiga dl. Cătălin Cîrstoiu, pentru că e o diferență foarte mare între susținători și nu există nicio comunicare între susținătorii domnului Nicușor Dan ori ai dl. Piedone”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, în cadrul unui interviu la DC News .

Prim-ministrul a susținut totodată, că deși i se aducea la cunoștință în perioada când senatorea Gabriela Firea conducea Capitala de probleme precum traficul că „se poate mai rău”, criticându-l pe actualul edil Nicușor Dan.

După patru ani nu v-ați fi așteptat să fi așteptat să fie măcar un pic mai bine. Nu vedeți că temele, când vorbim de Primăria Generală în loc să vină să se explice la dumneavoastră proiectele mari, să vedeți primarul din Paris venind la primarul din București, primarul din București cum se duce la primarul din Roma, să vedeți o deschidere cu primarii de sector la masă. Noi vorbim de șobolanii lui Clotilde din Sectorul 1, vorbim de mizerie, în continuare vorbim de apă caldă, vorbim de căldură și noi suntem în anul 2024”, a afirmat liderul PSD.

Întrebat cum va rezolva Cătălin Cîrstoiu aceste probleme, Marcel Ciolacu a spus că acesta: „va avea o echipă, o majoritate în consiliu și că are calități care calități mari de manager, un om care a demonstrat că poate”.

Premierul a afirmat totodată că toate campaniile electorale de până acum au fost negative, acuzându-l pe actualul edil al Capitalei că nu are un proiect administrativ. „Nicușor dar nu are un proiect. Mai mult după patru ani vorbim de apă caldă, lucruri esențiale. Să fii primar în funcție și să spui unei populație de 3 milioane că după patru ani ai făcut 10 locuri de joacă, cu mândrie”, a susținut liderul PSD.

Întrebat dacă un eventual eșec al lui Cătălin Cîrstoiu la alegerile locale din acest an, pentru PMB, va afecta Alianța PSD-PNL pentru alegerile din toamnă și iarnă, Ciolacu a răspuns că: „în primul rând să nu va pierde alegerile domnul Cîrstoiu, dar nu va afecta Alianța. Că votul politic va fi unul consistent”.

Totodată, a afirmat că alianța nu a fost făcută pentru a salva PNL-ul că PSD a stat și mai rău și și-a revenit, subliniind că nu contează dacă social-democrații au cu câțiva europarlamentari mai puțin, că importantă e „stabilitatea țării”.

Întrebat de ce l-ar vota pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru PMB, Ciolacu a spus că în primul rând pentru că are meserie socială democrată, apoi că are un profil liberal, criticându-l pe contracandidatul acestuia, actual edil: „Eu nu cred că un bucureștean mai poate să-l voteze pe Nicușor Dan, depășește logica mea. După 4 ani eu vorbesc de apă caldă”.

Liderul PSD a susținut de asemenea că Cătălin Cîrstoiu „are un plan întreb pentru Capitală”. „Am discutat de vreo trei ori astăzi. Operează pe la 5 dimineața ca să poată să încadreze. E un om determinat, un caracter puternic, e o diferență mare între el și contracandidați și că alianța trebuia să găsească o soluție care să echilibreze ambele electorate”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...