Ciolacu, despre votul la moţiunea de cenzură: Vom asigura cvorumul; fiecare parlamentar PSD va face cum consideră

Ciolacu, despre votul la moţiunea de cenzură: Vom asigura cvorumul; fiecare parlamentar PSD va face cum consideră

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că fiecare parlamentar PSD va decide dacă participă la votul asupra moţiunii de cenzură depusă de opoziţie, menţionând că nu este vreo problemă de neîncredere.

"În acest moment, repet ca şi ieri, matematic, PSD plus ALDE au suficiente voturi ca moţiunea să nu treacă. Strategia noastră este să respingem această moţiune.(...) Nu am luat această decizie (ca parlamentarii PSD să stea în bănci şi să nu voteze - n.r.). Fiecare coleg va face cum consideră. Obligaţia puterii este întotdeauna de a asigura cvorumul. Vom asigura cvorumul şi colegii care doresc să participe, participă, care vor vota, care nu vor vota", a precizat Ciolacu, întrebat de ce parlamentarii PSD nu participă la votul moţiunii de cenzură.

El a spus că "nu a fost o decizie de a vota sau de a nu vota".

"Decizia importantă a fost de a asigura cvorumul. Aceasta este treaba puterii, să asigure cvorumul. Dacă ne gândim să asigurăm cvorumul, înseamnă că moţiunea nu trece. Dacă asigurau ei cvorumul, nici nu mai trebuia să mai venim. Ce vor face colegii, este la latitudinea dânşilor, nu este o problemă că nu avem încredere în cineva, chiar a fost o discuţie foarte deschisă la grup", a adăugat Ciolacu.

Marţi, preşedintele interimar al partidului,Viorica Dăncilă, a declarat că parlamentarii PSD vor asigura cvorumul la moţiunea de cenzură, dar nu vor vota.

"Vor asigura cvorumul, dar nu vor vota", a precizat Dăncilă la finalul unei întâlniri cu parlamentarii PSD, care a avut loc la Parlament.

Întrebată dacă parlamentarii PSD vor sta pe scaune sau vor ieşi din sală, premierul a spus: "Cum vor considera dânşii".

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului  va fi citită miercuri, de la ora 15,00, în Parlament, urmând ca dezbaterea acesteia să aibă loc marţi, 18 iunie, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale