Ciolacu îi cere lui Ionel Arsene să facă un pas în spate, după ruperea podului din Luţca: „Ar detensiona acest moment”

Ciolacu îi cere lui Ionel Arsene să facă un pas în spate, după ruperea podului din Luţca: „Ar detensiona acest moment”

„Părerea mea e că ancheta trebuie să se desfăşoare rapid. Am vorbit cu domnul Sorin Grindeanu şi am înţeles că există o solicitare şi la nivelul CNAIR de a se face o expertiză rapidă. Am văzut implicarea premierului care a şi propus acolo un pod al Armatei pentru ca cetăţenii să nu aibă de suferit. Din punct de vedere politic, am vorbit cu domnul Arsene. Nu ştiu cine are implicarea mai multă cu adevărat.

Consiliul Judeţean este beneficiarul, nu cel care urmăreşte fazele, nici de proiectare şi nici de expertiză. Eu cred că domnul Arsene are maturitatea politică şi eu ştiu că este un bun coleg şi pe perioada anchetei cred că o suspendare a dânsului din funcţia de preşedinte al PSD Neamţ ar detensiona acest moment până când vin rezultatele anchetei. Am avut discuţii deoarece este colegul meu şi este normal să avem aceste discuţii”, a declarat Marcel Ciolacu, marţi, la Parlament.

Dacă este un om vinovat, să meargă la puşcărie

Liderul PSD a mai adăugta că astfel de evenimente îl îngrijorează. „Am înţeles că la Ministerul Transporturilor există obligativitatea să fie verificate aceste poduri din şase în şase luni. Stau să mă întreb cine este cu adevărat responsabil, constructorul care a construit în baza unui proiect şi expertize...Trebuie să vedem dacă proiectul este corect şi expertiza este corectă. Ştim cu toţii că astfel de lucrări sunt urmărite în fiecare fază de Inspectoratul în Construcţii. Aştept o decizie şi anchetă cât mai rapidă. (...) Nici preşedintele consiliului judeţean, nici preşedintele României nu pot decide să dea drumul mai repede la un pod, iar decizia se ia la nivelul experţilor. (...) Dacă este un om vinovat, să meargă la puşcărie. Momentan există o anchetă”, a completat Ciolacu.

Un pod rutier s-a rupt, joia trecută, în judeţul Neamţ, iar un autocamion şi o autoutilitară au fost surprinse în zonă. În urma acestui eveniment, un bărbat a fost rănit.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale