Ciolacu: În ce mă priveşte, nu există niciun dosar penal instrumentat la vreo instituţie a statului, de înaltă trădare

Ciolacu: În ce mă priveşte, nu există niciun dosar penal instrumentat la vreo instituţie a statului, de înaltă trădare

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că nu există niciun dosar penal de înaltă trădare pe numele său, în condiţiile în care preşedintele Klaus Iohannis l-a acuzat că "se luptă să dea Ardealul ungurilor".

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă a primit răspuns de la şefii SRI şi SIE cu privire la declaraţiile lui Iohannis la adresa sa, Ciolacu a spus: "Am primit răspunsurile şi nu numai de la cei doi şefi, de la toate instituţiile abilitate de a începe sau de a mă aresta în această cauză şi mi s-a răspuns că nu există un dosar pe această speţă, la nicio instituţie a statului român".

"În ce îl priveşte pe Marcel Ciolacu, nu există niciun dosar penal instrumentat la vreo instituţie a statului cu acest obiect, de înaltă trădare. Nu ştiu când a fost declaraţia preşedintelui, până acum mă arestau şi mă condamnau. (...) Am toate documentele necesare şi la momentul respectiv am să le detaliez", a menţionat Ciolacu.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, pe 29 aprilie, proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc, susţinând că PSD a ajutat UDMR să treacă acest act normativ în Camera Deputaţilor.

"Jo napot kivanok, PSD. Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD. Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României. În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorităţi ne luptăm pentru vieţile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, marele PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor. Jo napot, Ciolacu. Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înţelegeri?", a spus şeful statului într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...