Premierul Marcel Ciolacu afirmă că era moral să se deplaseze la fața locului (la depozitul GPL, unde a avut loc explozia). El s-a arătat iritat de întrebările jurnaliștilor despre primarul PSD din Caracal, tatăl celui care deținea depozitul GPL din Crevedia. Ciolacu a spus că nu e în atribuția sa de serviciu să ia legătura cu tatăl nimănui, scrie G4Media .

„Și eu sunt fiul cuiva, fiecare dintre noi e copilul cuiva…Ce e cel mai important, vă garantez și eu și toți miniștrii, cine se face vinovat va suporta rigorile legii. Înțeleg că e o probleme cu primarul din PSD, dar eu nu trebuia sa iau legătură cu tatăl nimănui că nu e în atribuția mea de serviciu. Vă repet…dacă în fișa postului președintelui partidului ține să iau legătură cu tatăl fiului care avea legătură cu acest GPL… nu, nu am luat legătura”, a răspuns Ciolacu iritat de întrebare.

El a adugat că a întețeles că activitatea depozitului GPL era sistată din 2020. ”Este un element care ne arată că unii continuă cu afecerile chiar dacă au activitățile sistate, vom vedea în urma anchetei….”

El a anunțat că a vorbit cu președintele Consiliului Județean Dâmbovița urmând ca mâine să aibă loc ședință de îndată pentru aprobarea unor măsuri de ajutorare a persoanelor afectate de explozie. „De asemenea, după evaluarea situației, din rezervele primului ministru vom contribui cu ajutoare pentru cei afectați de explozie”, a comentat Marcel Ciolacu.