Ciolaniada continuă/Coaliţia de guvernare decide în primele zile din 2021 împărţirea pe judeţe a prefecţilor. PNL, divizat din cauza rezultatelor negocierilor conduse de Orban

Ciolaniada continuă/Coaliţia de guvernare decide în primele zile din 2021 împărţirea pe judeţe a prefecţilor. PNL, divizat din cauza rezultatelor negocierilor conduse de Orban

PNL, USR-PLUS şi UDMR vor discuta la începutul săptămânii viitoare modul cum vor fi împărţite locurile de prefect şi subprefect în fiecare judeţ, au precizat surse politice pentru „Adevărul”. În continuare mai mulţi lideri liberali sunt nemulţumiţi de modul cum au decurs negocierile conduse de Ludovic Orban.

Partidele din coaliţie vor stabili definitiv săptămâna viitoare modul de împărţire a funcţiilor care nu au fost discutate la nivel central, susţin surse politice pentru „Adevărul”. Pe 5 sau 6 ianuarie ar trebuie să fie discuţiile despre modul cum vor fi împărţite pe judeţe funcţiile de prefect şi de subprefect. În urma negocierilor, PNL, ar urma să aibă 23 de prefecţi, USR-PLUS 14 prefecţi şi UDMR cinci prefecţi. 

În ceea ce priveşte situaţia subprefecţilor, PNL va avea 47 de subprefecţi, USR-PLUS 28, în timp ce UDMR va avea zece. 

Liberalii vor avea 42 de secretari de stat, în timp ce USR-PLUS 26, iar UDMR 12 secretari de stat. Cei mai mulţi secretari de stat ai liberalilor vor fi la Dezvoltare, minister condus de UDMR-istul Cseke Attila, însă tot patru vor fi şi la Apărare, portofoliu condus de Bogdan Aurescu. USR-PLUS are câte cei mai mulţi secretari de stat la Transporturi (3), Sănătate (3) şi Economie (3). UDMR nu va avea la niciun minister doi secretari de stat, însă va avea câte unul la Transporturi, Dezvoltare, Finanţe, Educaţie, Sănătate, Muncă, Cultură, Energie, Sport, Agricultură, Mediu şi Fonduri Europene.

Surse politice din PNL susţin că în interiorul partidului sunt numeroşi lideri care sunt nemulţumiţi nu doar de împărţirea portofiilor de ministru, dar şi de modul cum a fost gândită situaţia la nivel de secretari de stat, dar mai ales cedarea de agenţii guvernamentale centrale importante. 

„Să vedem cum împart prefecţii şi subprefecţii. Un partid care are doar câţiva primari va controla prin prefecţi o treime din ţară. Colegii noştri din teritoriu nu văd deloc cu ochi buni venirea la putere a celor din USR-PLUS, care tot timpul au lansat mesaje împotriva administraţiei locale”, a precizat unul dintre liderii PNL.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro