Cioloș: 16 septembrie - ședință de Guvern în care se va discuta despre cum s-au aplicat măsurile de debirocratizare

Premierul Dacian Cioloș a anunțat că va avea loc o ședință de Guvern - cel mai probabil pe 16 septembrie - în care se va discuta doar despre modul în care ministerele și instituțiile publice au aplicat măsurile de debirocratizare menționate în ordonanța emisă de Executiv în acest sens.

"Am cerut fiecărui minister și instituție publică vizată de acea ordonanță de urgență privind debirocratizarea sau de memorandumul care a fost atașat să vină în Guvern cu o evaluare vizavi de modul în care și-au îndeplinit atribuțiile sau măsurile pe care le-au luat deja până acum pentru a pune în aplicare acea ordonanță și ceea ce își propun să facă până la sfârșitul anului", a afirmat joi Dacian Cioloș. "Vreau să avem o evaluare la nivelul Guvernului a ce anume s-a putut face, în ce fel deciziile care au fost luate chiar se aplică și ce alte decizii trebuie luate pentru a avea rezultate", a adăugat șeful Executivului.

Prim-ministrul a precizat că vrea ca aceste aspecte să fie însușite și de viitoarele guverne.

"Ce e important pentru mine (...) e să ajungem la un punct de 'no return'. Să ajungem până la un punct cu măsurile pe care le luăm, în așa fel încât, indiferent cine vine după noi la guvernare, să aibă aceste elemente de debirocratizare și simplificare ca obiectiv", a detaliat șeful Executivului. "Presiunea dumneavoastră, a cetățenilor, e cel mai convingător element pentru lucrurile acestea", a spus el, într-un dialog cu românii, alături de vicepreședintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen.

Premierul a menționat că vrea să vadă ce s-a făcut până acum în cele câteva luni de când a fost adoptată ordonanța și ce mai poate face actualul Guvern până la sfârșitul anului.

"Am convocat o ședință de Guvern, cred că pe 16 septembrie, în care vreau să discutăm doar despre modul în care ministerele și instituțiile publice au aplicat măsurile pe care le-am aplicat noi în acea ordonanță și memorandum cu debirocratizarea și simplificarea, ca să vedem ce s-a făcut până acum în cele câteva luni de când am adoptat ordonanța și ce mai putem face până la sfârșitul anului", a explicat premierul. "Vă asigur că nu ne ascundem după un text aprobat, votat și publicat în Monitorul Oficial", a conchis Dacian Cioloș.

AGERPRES/(A — autor: Oana Ghiță, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ada Vîlceanu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Rareș Bogdan îi dă în vileag: Ciuma Roșie a simțit mirosul miliardelor de la UE, de aceea vrea dărâmarea Guver…

2 VIDEO După interviul ăsta, Toader ar trebui chemat la DNA! Despre cum l-au sechestrat Dragnea, Tăriceanu și Dă…

3 Document / Un studiu care aruncă în aer 3 luni de exagerări: Cei care sunt asimptomatici nu-i pot contamina pe c…

4 Record mondial / Acest primar PSD primește salariu, pensie, pensie specială de parlamentar și pensie specială de…

5 Mare dreptate are omul ăsta!

recomandări

Te ia DNA: Toma Vărgatu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala