Cioloș: A venit vremea ca medicii să nu mai stea pe margine așteptând doar ca alții să facă ceva

Cioloș: A venit vremea ca medicii să nu mai stea pe margine așteptând doar ca alții să facă ceva

Premierul Dacian Cioloș spune că așteaptă implicarea tuturor oamenilor onești care vor ca sistemul de sănătate să se vindece, precizând că a venit vremea ca medicii care țin la meseria lor, la demnitatea lor și la pacienți să nu mai stea pe margine așteptând doar ca alții sau cei "de sus" să facă ceva.

"Accept această provocare a chirurgului Nicolae Fluieraș, dar aștept și implicarea tuturor oamenilor onești care vor ca sistemul să se vindece! Eu, ca prim-ministru, și sunt convins că și ministrul Sănătății vom spune tot ce constatăm că este greșit în sistem", a scris Dacian Cioloș, luni, pe Facebook, în urma unui apel făcut de medicul Nicolae Fluieraș și distribuit pe internet.

Totodată, premierul a atras atenția că nu este suficientă constatarea lucrurilor greșite din sistem, că trebuie propuse soluții și că este necesar ca medicii să nu mai stea pe margine.

"Dar nu este suficient să spunem doar ce constatăm, va trebui să propunem și soluții, inclusiv legislative. De asemenea, nu este suficient ca autoritățile 'să spună' și 'să facă'. A venit vremea ca medicii care țin la meseria lor, la demnitatea lor, la pacienți să nu mai stea pe margine așteptând doar ca alții sau cei 'de sus' să facă. Ei sunt cei care știu cel mai bine cum stau lucrurile și trebuie să aibă forța să o spună, și cu rele dar și cu bune, acolo unde e cazul. Dacă pacientul nu vrea însănătoșirea (în acest caz pacientul fiind sistemul de sănătate), medicul singur (Guvernul în acest caz) nu poate să-l vindece", a adăugat Cioloș.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Guvernul elimină haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț…

2 Ioan Stoica, patronul Caritas, a fost evacuat în plină iarnă și doarme sub cerul liber. Ajuns la 76 de ani, tr…

3 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

4 15 medici şi asistente, condamnaţi după ce au eliberat 1.000 de adeverinţe false / Patroana clinicii, 8 ani şi 4…

5 Ăsta pute a Secu de îți mută nasul / Cine este Gheorghe Dimitrescu, personajul urmărit penal alături de Dragnea