Cioloș: Avem oameni buni la ISU; câteodată, din păcate, se așteaptă ordine de sus pentru a interveni

Cioloș: Avem oameni buni la ISU; câteodată, din păcate, se așteaptă ordine de sus pentru a interveni

Premierul Dacian Cioloș a afirmat, joi seară, că la Inspectoratul pentru Situații de Urgență sunt oameni competenți, însă, câteodată se așteaptă "ordine de sus" pentru a interveni.

"Avem proceduri. Probabil că lucrurile trebuie luate etapă cu etapă și, știți, peste tot, dincolo de legi, dincolo de proceduri, dincolo de scripte, e vorba de oameni. Trebuie formate și niște reflexe. Avem oameni buni la ISU, câteodată, din păcate, se așteaptă totdeauna ordine de sus pentru a interveni. Există, probabil, mai puțin bună coordonarea la nivel local și, din cauza asta, apar întârzieri în intervenții. Odată ce dispozitivul e pus în practică, lucrurile merg. Dar, ne ia prin surprindere, probabil, și din cauza asta — a modului un pic prea ierarhic, formal, din acest punct de vedere", a spus Cioloș, la Digi 24, rugat să comenteze faptul că și președintele Klaus Iohannis este nemulțumit de felul în care autoritățile au intervenit în anumite zone afectate de inundații.

Premierul a mai anunțat că joi a aprobat scoaterea de la Rezerva de stat a unor alimente pentru cele 44 de persoane evacuate care se află într-un campus dar și a unor cantități de combustibil, motorină pentru pompele care acționează în vederea evacuării apei.

AGERPRES/(A — autor: Doroteea Purcărea, editor: Mirela Bărbulescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”