Cioloș către studenții Academiei de Poliție: Instituțiile pe care le veți servi sunt în proces de transformare, de curățire (FOTO)

Cioloș către studenții Academiei de Poliție: Instituțiile pe care le veți servi sunt în proces de transformare, de curățire (FOTO)

Instituțiile pe care le veți servi servi sunt într-un proces de "curățire" și de "transformare", care trebuie să continue, le-a transmis premierul Dacian Cioloș studenților din anul I ai Academiei de Poliție.

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

"Studenții (Academiei de Poliție — n.r.) vor face parte din ceea ce numim o instituție de forță și cred că e important mai mult ca oricând să înțelegem că forța nu înseamnă a-i domina pe ceilalți sau a folosi puterea pe care o ai prin lege, prin uniformă ca să-i domini pe ceilalți, ci ca să-i servești pe ceilalți — să-i servești cu demnitate, să-i servești cu respect și în primul rând integru și curat în fața conștiinței tale. Am vrut să le transmit studenților acest mesaj pentru că eu cred că instituțiile pe care le vor servi ei în câțiva ani de zile au nevoie mai mult ca oricând în momentul de față să înțeleagă acest lucru. Sunt în plin proces de transformare, sunt foarte multe lucruri bune care se întâmple acolo, dar acest proces de curățire a modului de lucru, a principiilor după care se lucrează cred că e important să continue și sigur lucrul acesta trebuie înțeles în primul rând de conducătorii acestor instituții, chiar și cei cu grade și cu grade foarte înalte, dar trebuie înțelese și de cei care în anii următori vor servi aceste instituții și o să-i servească pe români în primul rând", a afirmat prim ministrul.

El a pledat pentru responsabilitate, onestitate și integritate, insistând pe necesitatea îndeplinirii misiunilor ținând seamă de conștiință.

"Vă recomand ca, dincolo de minte, de inteligență să vă puneți la lucru, să vă folosiți cât mai mult și să aveți încredere în ceea ce vă va spune sufletul dumneavoastră, sau, altfel spus, mai academic, ceea ce vă spune conștiința. Și să nu uitați că în calitate de ființe umane, de cetățeni ai unei comunități, dincolo de inteligență, de minte, care v-a adus aici, sunt convins că v-a adus și conștiința. Sunt convins că pe parcursul activității dumneavoastră profesionale, poate mai mult decât în oricare alt domeniu, în acest moment al istoriei României aveți nevoie și veți avea nevoie de o conștiință pe care să o ascultați și la care să vă raportați", a adăugat premierul.

Cioloș a mărturisit că a fost atras la un moment dat de cariera militară. ''Am vrut să fiu prezent aici pentru că prestigiul acestei școli vine din ani. Și eu, când eram tânăr, am fost la un moment dat tentat să mă gândesc la Academia de Poliție", a spus el.

Premierul Dacian Cioloș a participat joi, alături de ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, la depunerea jurământului militar de către studenții din anul I ai Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza.

AGERPRES/(A — autor: Doroteea Purcărea, editor: Cristina Tatu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”