Cioloș despre modificarea Codului penal: Este o sfidare incalificabilă la adresa justiției și a statului de drept

Cioloș despre modificarea Codului penal: Este o sfidare incalificabilă la adresa justiției și a statului de drept

Fostul prim-ministru Dacian Cioloș susține că deciziile Guvernului de modificare a Codului penal arată dispreț la adresa cetățenilor corecți și reprezintă o sfidare incalificabilă la adresa justiției și a statului de drept.

"Deciziile Guvernului Grindeanu, cu sprijinul majorității PSD-ALDE, referitoare la modificarea Codului penal în folosul unor oameni politici cercetați pentru corupție, arată un dispreț îngrozitor la adresa tuturor cetățenilor corecți și cinstiți din România. Ce s-a petrecut în această seară este o sfidare incalificabilă la adresa justiției și a statului de drept, care duce România înapoi în timpuri pe care le credeam apuse. Costul pe care-l va plăti România și pe care-l vom plăti fiecare dintre noi este incalculabil", scrie, miercuri, pe Facebook , Dacian Cioloș.

El mai susține că "legitimitatea votului nu dă dreptul niciunui Guvern să se poarte discreționar cu românii, să legifereze pe ascuns chestiuni atât de sensibile cum sunt cele care privesc justiția".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /