Cioloș, despre proiectul Legii salarizării unitare: Creșterile sunt în primul rând la salariile mai mici

Creșterile prevăzute în proiectul Legii salarizării unitare sunt în primul rând la salariile mai mici, în timp ce salariul premierului va scădea, a anunțat prim-ministrul Dacian Cioloș.

"Ne-am planificat o creștere începând de anul viitor până în 2021. În primii ani vor crește mai mult salariile mici și la urmă vor crește puțin salariile mari, tocmai pentru a reechilibra și a aduce echitate (...). Am văzut deja că, după ce s-a publicat proiectul de lege, se publică cât va câștiga președintele, premierul, miniștrii, secretari de stat, șamd. Nu cresc salariile, ba chiar la prim ministru va scădea salariul față de cât e acum, tocmai pentru a le aduce în grilă. Creșterile sunt în primul rând la salariile mai mici", a declarat premierul Cioloș, duminică, la Digi 24.

Întrebat ce impact bugetar va avea aplicarea acestei legi în 2017, Cioloș a răspuns: "Pe de o parte, avem ceea ce am decis prin ordonanța de urgență 20, care înseamnă un impact de circa 2,6 miliarde de lei, (...) deci creșterile pentru medici sau pentru sistemul de sănătate, pentru profesori și câteva reechilibrări în administrație, la care de anul viitor (...) mai e vorba de încă un miliard și ceva care s-ar adăuga (...). Important nu e atât cu cât crești anul viitor, ci important e faptul că la sfârșit, în 2021, ajungem să așezăm grilele".

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

4 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

5 Info / Doliu la PSD! Doar 10% din votanții ProRomânia votează cu Dăncilă! Peste 70% merg cu Iohannis!

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tort cu dulceață de căpșuni, lemongrass și cremă fină de branză