Cioloș, despre proiectul Legii salarizării unitare: Creșterile sunt în primul rând la salariile mai mici

Cioloș, despre proiectul Legii salarizării unitare: Creșterile sunt în primul rând la salariile mai mici

Creșterile prevăzute în proiectul Legii salarizării unitare sunt în primul rând la salariile mai mici, în timp ce salariul premierului va scădea, a anunțat prim-ministrul Dacian Cioloș.

"Ne-am planificat o creștere începând de anul viitor până în 2021. În primii ani vor crește mai mult salariile mici și la urmă vor crește puțin salariile mari, tocmai pentru a reechilibra și a aduce echitate (...). Am văzut deja că, după ce s-a publicat proiectul de lege, se publică cât va câștiga președintele, premierul, miniștrii, secretari de stat, șamd. Nu cresc salariile, ba chiar la prim ministru va scădea salariul față de cât e acum, tocmai pentru a le aduce în grilă. Creșterile sunt în primul rând la salariile mai mici", a declarat premierul Cioloș, duminică, la Digi 24.

Întrebat ce impact bugetar va avea aplicarea acestei legi în 2017, Cioloș a răspuns: "Pe de o parte, avem ceea ce am decis prin ordonanța de urgență 20, care înseamnă un impact de circa 2,6 miliarde de lei, (...) deci creșterile pentru medici sau pentru sistemul de sănătate, pentru profesori și câteva reechilibrări în administrație, la care de anul viitor (...) mai e vorba de încă un miliard și ceva care s-ar adăuga (...). Important nu e atât cu cât crești anul viitor, ci important e faptul că la sfârșit, în 2021, ajungem să așezăm grilele".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu