Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Cioloş, despre scandalul de la Operă: Discursul xenofob nu-şi are locul într-o Românie deschisă

Dacian Cioloş a declarat joi, referitor la scandalul de la Opera Naţională, că speră ca dialogul cu Ministerul Culturii să ducă la găsirea unei soluţii, precizând că, dincolo de puncte de vedere diferite, "discursul xenofob nu-şi are locul într-o Românie care se doreşte deschisă spre lume".

Cioloş, despre scandalul de la Operă: Discursul xenofob nu-şi are locul într-o Românie deschisă

Premierul a răspuns joi scrisorii deschise pe care balerina Alina Cojocaru i-a transmis-o în legătură cu conflictul dintre conducerea interimară a Operei Naţionale şi coregraful Johan Kobborg, şeful Executivului precizând că speră ca dialogul între reprezentanţii instituţiei şi Ministerul Culturii să determine găsirea unei soluţii.

"Cred că Opera Naţională Bucureşti are nevoie de artişti şi de spectacole de valoare.Sunt sigur că putem să ne respectăm valorile, aşa cum putem să respectăm un artist sau un act artistic remarcabil, fie că vine din România sau din altă parte. Performanţa trebuie apreciată indiferent de unde vine" a scris Dacian Cioloş, pe Facebook.

Premierul a mai spus că "dincolo de orice puncte de vedere administrative diferite, discursul xenofob nu-şi are locul într-o Românie care se doreşte deschisă spre lume".

"Sper ca în urma dialogului de azi (care va continua în zilele următoare) cu ministrul culturii Vlad Alexandrescu să fie găsită o soluţie pentru situaţia de la Operă. De asemenea, cred şi că fiecare dintre noi poate genera schimbarea. Ca agronom ştiu că pentru ca o sămânţă a schimbării să încolţească, pământul trebuie bine pregătit, afânat, udat, câteodată poate chiar cu lacrimi. Noi alegem însă dacă acele lacrimi pot fi de regret sau de speranţă", a mai scris Cioloş.

Balerina Alina Cojocaru, care a avut săptămâna trecută discuţii cu premierul în legătură cu scandalul de la Opera Naţională Bucureşti, i-a adresat şefului Executivului o scrisoare deschisă, în care arată că negocierile de la vârful ONB nu au avut rezultate, iar demisia coregrafului Johan Kobborg a fost acceptată.

"Din păcate, am înţeles că această ţară a noastră nu este pregătită pentru ce Johan şi cu mine am oferit în aceşti doi ani şi voiam să continuăm. Am ştiut că o să fie greu, dar am sperat că, inspirând curaj, creativitate, pasiune şi onestitate, atât în inimile unor micuţi balerini, cât şi acelor tinere talente ale ţării (celor care au ales să se întoarcă în ţară, de când a fost Johan la conducerea artistică a Baletului), o să fie un început, se va naşte o nouă generaţie de artişti români", i-a scris Alina Cojocaru.

Johan Kobborg a demisionat, marţi, din postul de director artistic, iar logodnica sa, balerina Alina Cojocaru, a declarat că nu va mai dansa sub actuala conducere.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac, cu PSD până la capăt! Nu s-a lăsat până nu i-a plasat pe Dăncilă și Teodorovici lângă Halep!

2 VIDEO halucinant cu Dăncilă și Alex Dima de la ProTV! Oameni buni, ascultați-o cum se rățoiește, dobitoaca!

3 VIDEO Imagini-ȘOC cu Dăncilă la Strasbourg vorbind în fața sălii goale! Doar vecinul Băsescu s-a dus s-o ascul…

4 RoMAFIA Ca orice pesedist jegos, Grindeanu și-a tras „cărniță de fotomodel” pe banii noștri.

5 Așa e!

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic